Et godt utgangspunkt for jobb i ulike sektorer

Yashar Irandoust kommer opprinnelig fra Sarpsborg og er både utdannet kjemiingeniør og har en bachelor i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Østfold. I dag er han siviløkonomstudent ved Oslo Business School (OsloMet), samtidig som han jobber deltid som prosjektkoordinator i Norges båtforbund og er aktiv i studentforeningen OsloMet Podcastforening.

Bilde av Yashar Irandoust, tidligere student ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere Bachelorstudium i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Østfold?

- Jeg valgte å studere Bachelorstudium i økonomi og administrasjon for å integrere mitt ingeniørstudium med noe som er tverrfaglig og tilegne meg kunnskap både innenfor økonomi og ledelse. Dette er kunnskap som er relevant for alle arbeidsplasser og generelt nyttig å ta med seg i praksis.

"Næringslivet er direkte knyttet opp mot økonomi og administrasjon, derfor er en slik utdanning alltid relevant i yrkespraksis. "
Yashar Irandoust, tidligere økonomistudent ved Høgskolen i Østfold

Hvordan vil du beskrive bachelorstudiet i økonomi og administrasjon?

- I bachelorstudiet i økonomi og administrasjon får du muligheten til å utforske mye innenfor relevant faglitteratur og tilegne deg kunnskap som kan anvendes i praksis. Med en slik utdanning får du et godt utgangspunkt for å jobbe i alle slags typer sektorer. En videreutdanning kan kreves, men da er grunnlaget hvert fall satt fra start. Det er en utdanning som også belønner nysgjerrighet og det vil alltid være en fordel å ta sine prosjekter, hobbyer eller aksjeinteresse og knytte disse opp mot en slik type utdanning.

På hvilken måte tenker du at bachelorgraden vil være verdifull i din yrkespraksis?

- Næringslivet er direkte knyttet opp mot økonomi og administrasjon, derfor er en slik utdanning alltid relevant i yrkespraksis. 

Hva likte du best med studiet?

- Jeg lærte mye om hvordan verden fungerer i det store (makro) og det lille bildet (mikro). Det jeg likte best med studiet var at det var veldig fritt hva du gjorde det til, hva du ønsket å spesialisere deg i og hva din erfaring ble med det. Min personlige erfaring med det er at jeg fikk interesse for ledelse og finans, mens noen andre kanskje syntes regnskap og revisjon var spennende. 

Hvordan opplevde du studentmiljøet?

- Det var svært sosialt og godt tilrettelagt med arrangementer for studenter. Det var gode sosiale møteplasser på campus, spesielt likte jeg godt "ping pong" området på skolen.

Har du noen tips og råd til andre som vurderer å ta studiet?

- Ikke vær redd for å engasjere deg tidlig, det er et sosialt studieprogram som man absolutt burde benytte seg av. Kom i gang med noe på siden av studiet som aksjer eller lese finansaviser, det kan hjelpe deg med å komme langt med forståelsen i senere tid. Bruk tid på å lære deg hva de ulike jobbene du kan søke på i senere tid innebærer og les mer om bedriftene som tilbyr de. 


Aktuell lenke:

Publisert 2. nov. 2022 14:18 - Sist endret 2. nov. 2022 14:21