Anti-Money Laundering & Sanctions Processing Specialist

Dilshad Hussein jobber som AML & Sanctions Processing Specialist i Nordea. Han er tidligere student på Bachelorstudium i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Østfold og studerer nå master i Finans ved Oslo Business School (OsloMet). Kort tid etter påbegynt masterstudium fikk han en unik mulighet til å teste seg i Anti-hvitvaskings avdelingen i Nordea og har siden da jobbet fulltid og studert master på fulltid.

Bildet viser Dilshad Hussein, tidligere student ved HiØ

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere økonomi og administrasjon?

- En bachelor i økonomi og administrasjon er en generell utdanning som byr på mange muligheter i fremtiden. Jeg valgte å studere økonomi fordi jeg ville forstå hvordan økonomien i verden fungerer. Økonomi er noe jeg virkelig brenner for, og utdanningen har også gitt meg en bredere kunnskap når det gjelder sparing og investering. Høgskolen i Østfold gir samtidig en relevant utdanning som kan gi trygghet i arbeidslivet.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

- For min del så har jeg alltid vært glad i analyse og tall og det tror jeg også kommer godt med i en slik jobb. Samtidig har jeg tidligere vist engasjement for selskapet og hatt sterkt ønske om å prøve meg på dette feltet. I bunn og grunn så handler det om å vise at man vil ha jobben og ta initiativ, noe jeg tror Nordea satt stor pris på. Jeg har hatt mange andre fulltids- og deltidsstillinger under studieløpet som har gitt meg solid erfaring og som jeg kan vise frem. Jeg har også vært veldig opptatt av å være strukturert, effektiv og målbevisst i mine tidligere stillinger.

"En bachelor i økonomi og administrasjon er en generell utdanning som byr på mange muligheter i fremtiden. Jeg valgte å studere økonomi fordi jeg ville forstå hvordan økonomien i verden fungerer."

Dilshad Hussein, tidligere student i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Østfold

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

- Hovedarbeidsoppgavene mine hos Nordea er blant annet å utføre dybdeanalyse av transaksjonsatferd og kyc-materiale fra et anti-finansielt kriminalitetssynspunkt og dokumentere funnene i henhold til regulatoriske krav og bankens interne rutiner, samt vurdere kundens risikoklassifisering og bestemme nødvendige tiltak for å redusere risikoer ved behov. For å utføre disse oppgavene så er man også avhengig av å proaktivt dele kunnskap og bidra til å forbedre effektiviteten i driften. En naturlig del av arbeidsoppgavene er å gi innspill og tilbakemeldinger til kollegaer og teamet for å sikre høy ytelse i enheten.

Relevant utdanning har kommet godt med, særlig økonomiske fag, noe som har bidratt til å gi meg en generell forståelse av praktisk anvendelse av økonomi i arbeidssammenheng. Økonomiutdanningen gir meg muligheten til å reflektere over sammenhenger mellom de ulike elementene på de forskjellige sakene jeg jobber med på både private- og bedriftskunder.

Økonomisk kriminalitet kommer i mange former og det vil alltid være mennesker som blir påvirket på ulike måter. Her kan det være snakk om blant annet bedragerier, korrupsjon og hvitvasking. Man blir heller aldri utlært og møter hele tiden nye utfordringer i en slik jobb.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

- Er du motivert til den utdannelsen du tar så tror jeg man vil automatisk bli attraktiv på arbeidsmarkedet, men det er også fint å skape seg et godt nettverk under studieløpet og komme i kontakt med bedrifter og vise engasjement. Prøv å ikke gi opp når du møter motgang og ha gode medstudenter rundt deg slik at de kan løfte deg opp og motsatt. Har du muligheten til å jobbe deltid ved siden av studiene så gjør gjerne det, du har ingenting å tape når det gjelder erfaring. Grip sjansen når den kommer.


Aktuell lenke:

Publisert 14. juni 2022 09:57 - Sist endret 14. juni 2022 11:05