Ny lærebok i anvendt statistikk og økonometri

Førsteamanuensis Bjørnar Karlsen Kivedal ved Institutt før økonomi, innovasjon og samfunn har gitt ut læreboken «Anvendt statistikk og økonometri. Grunnleggende temaer og anvendelser i Gretl og R» på Universitetsforlaget.  Boken skal brukes som pensum blant annet i emnene «Statistikk og metode» og «Dataanalyse og programmering for økonomer».

Førsteamanuensis Bjørnar Karlsen Kivedal

Beskrivelse hentet fra forlagets nettsider:

Denne boken lærer deg nyttige verktøy i anvendt statistikk og økonometri. Hovedfokuset gjennom boken er grunnleggende regresjonsanalyse. Beregningene og analysene vises direkte i Gretl og R, noe som gir kunnskap om verktøy som umiddelbart kan brukes i praksis.

Boken er basert på mange års undervisning av et emne i anvendt statistikk på bachelornivå, som bygger videre på basiskunnskaper i matematikk og statistikk. Boken legger vekt på bruk av R og Gretl for å gjøre analyser og databehandling, og boken fungerer derfor også godt som en innføring i disse programvarene. Demonstrasjonen med bruk av R og Gretl som programvare i boken gjør stoffet tilgjengelig uansett hvilke programvarelisenser man måtte ha, ettersom både R og Gretl er gratis og har åpen kildekode.

«Anvendt statistikk og økonometri» er i hovedsak rettet mot studenter innen økonomi og administrasjon og samfunnsøkonomi. Boken kan også passe for videreutdanning i kvantitative metoder og i andre studieretninger samt i arbeidslivet og for praktikere. De viktigste grunnleggende elementene fra matematikk og statistikk blir repetert for å gjøre framstillingen enklere, noe som gjør at stoffet blir tilgjengelig også for personer uten store forkunnskaper på feltet.

Se her for mer informasjon: https://www.universitetsforlaget.no/avendt-statistikk-og-okonometri (lenke til forlagets nettsider)

Publisert 2. aug. 2023 13:59 - Sist endret 23. aug. 2023 13:30