Praksisdager hos BDO

3. års studentene på «Bachelor i regnskap» var torsdag 27. oktober (40 studenter) på sitt første av to praksisdager hos rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO i Oslo.

40 studenter fra «Bachelor i regnskap» tredje året var med til BDO.

Formålet med disse praksisdagene er at regnskapsstudentene skal bli kjent med den bransjen de utdanner seg til, og at de får testet sine teoretiske kunnskaper i praksis.

På samlingen 26. oktober fikk de litt informasjon om BDO, som er et internasjonalt rådgivnings- og revisjonsselskap med dypt fotfeste i norsk samfunns- og næringsliv. De fikk etterpå hilse på hvitvaskingsteamet til BDO hvor de først fikk et foredrag om hvitvasking og terrorfinansiering før de fikk en case.

Studentene fikk først generell informasjon om hvitvasking og terrorfinansiering
Studentene fikk først generell informasjon om hvitvasking og terrorfinansiering

Casen handlet om at man oppretter et aksjeselskap, og at man har 5 millioner kroner som stammer seg fra straffbare forhold. Studentene ble utfordret på å komme opp med alternativer til hvordan man kunne hvitvaske disse pengene. Resten av dagen gikk med til et innføringskurs i økonomisystemet «Xledger».

Her får tre av studentene informasjon fra en av BDOs ansatte til å regnskapsføre bilag i «Xledger».

På samlingen 17. november vil studentene blir utfordret på regnskapsfaglige problemstillinger hvor de får testet sine teoretiske kunnskaper i praksis.

Av Høgskolelektor Asbjørn O. Pedersen
Publisert 7. nov. 2022 15:55 - Sist endret 16. des. 2022 09:00