Studentenes andre besøk hos BDO

3. års studentene på «Bachelor i regnskap» var torsdag 17. november (35 studenter) på sitt andre besøk hos rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO i Oslo.

Bilde av studenter som sitter rundt et bord

Diskusjon av case

På sitt andre besøk hos BDO ble studentene virkelig satt på prøve. De skulle som regnskapsførere møte styret i en av franchisevirksomhetene, under merkevaren «Scoop».

«Scoop» (et oppdiktet merkevarenavn) er et av landets sterkeste merkevarer, og tilbyr stort handlingsrom i et velfungerende og lønnsomt franchisesystem. Franchising innebærer et nært samarbeid mellom to selvstendige virksomheter, franchisegiver og franchisetaker, hvor franchisegiveren har utviklet standarder for etablering og drift av lokale virksomheter under et felles navn, mens franchisetakeren står for driften av virksomheten. Systemet er effektivt og krever liten administrasjon.

«Scoop» sin strategi og mål var:

  • «Scoop» skal ikke være billigst, men være est på service og kvalitet
  • «Scoop» skal tilby et bredt sortiment av varer
  • Størst i Norge i markedsandel innen 20x5
  • Konseptet skal lanseres i Skandinavia
  • Fokus på økt utbytte til eierne de neste årene (10 %)

Studentene fikk presentert budsjett og regnskap for en periode.

Studentene ble delt inn i 6 grupper hvor de jobbet sammen med en veileder i to-tre timer før de skulle møte styret i en av franchisevirksomhetene, under merkevaren «Scoop». Styret var ansatte i BDO, og de utfordret studentene med spørsmål om omsetning, kundefordringer, reiser, kontanter mv.

Gruppearbeid hos BDO

Med andre ord: En lærerik dag hvor studenten fikk anvendt sine teoretiske kunnskaper fra emnene finansregnskap med analyse II, og egnskapsførerregelverk, regnskapsorganisering og forretningsforståelse.

Fremføring av gruppearbeid

Formålet med disse to praksisdagene har vært at regnskapsstudentene skal bli kjent med den bransjen de utdanner seg til, og at de får testet sine teoretiske kunnskaper i praksis.

Av Høgskolelektor Asbjørn O. Pedersen
Publisert 13. des. 2022 16:24 - Sist endret 16. des. 2022 09:01