Cloud Infrastructure Analyst

Mona Cecilie Andreassen hadde over ti års erfaring fra retail og servicebransjen, da hun kjente på et ønske om forandring. Hennes iboende interesse for teknologi ledet henne til å ta en bachelorgrad i informasjonsteknologi ved Høgskolen i Østfold. Nå er hun nytilsatt hos Avanade Norway AS og har påbegynt masterstudier i Applied Computer Science på deltid.

Bildet viser Mona Cecilie Andreassen tidligere student på Bachelorstudium i informasjonssystemer ved Høgskolen i Østfold.

Foto: Bård Halvorsen, HiØ

Hvorfor valgte du å studere Bachelorstudium i informasjonssystemer ved Høgskolen i Østfold?

- Jeg har alltid hatt en interesse for teknologi. Jeg tok først en fagskolegrad i digital markedsføring via nettstudier ved en annen skole, for å se om jeg kunne klare å sette meg på skolebenken igjen. Dette ga mersmak, så jeg bestemte meg for å gå «all in» og ta en bachelor. 

Våren 2023 uteksaminerte jeg fra Høgskolen i Østfold med en bachelor i informasjonssystemer. Nå har jeg også startet på en master i Applied Computer Science her på HiØ, men på deltid siden jeg nå jobber fullt. 

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

- Jobben jeg har i dag trengte jeg faktisk ikke å søke på. Jeg ble kontaktet via LinkedIn, hvor en som allerede jobber i Avanade mente jeg kunne være rett person til å jobbe hos dem. Noen intervjuer senere fikk jeg tilbud om stillingen. Det var jo selvsagt veldig gøy. 

Jeg har faktisk både før og etter dette fått meldinger på LinkedIn om jobbmuligheter, så det å ha en oppdatert LinkedIn-profil er kjempeviktig om du skal jobbe innen IT. 

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

- Det er ennå veldig tidlig i løpet i den nye jobben. I skrivende stund har jeg jobbet der i bare to uker og er ennå under det de kaller "onboarding". 

Men jobben min vil bestå av konsulentarbeid. Jeg skal altså utplasseres på prosjekter ute i bedrifter. Jeg skal jobbe med det som kalles "Infrastructure as code" i Microsoft Azure. 

Det er mange muligheter innenfor et stort og globalt selskap som Avanade. Dersom man finner ut etter en stund at man ikke trives med en type arbeidsoppgave, så trenger man ikke nødvendigvis å bytte arbeidsgiver men heller avdeling. Det likte jeg veldig godt med denne bransjen. Når man kommer ut av skolen, så vet man gjerne ikke hva man er best på eller hva man liker best å jobbe med. 

Jobben jeg har i dag trengte jeg faktisk ikke å søke på. Jeg ble kontaktet via LinkedIn, [...]. Jeg har faktisk både før og etter dette fått meldinger på LinkedIn om jobbmuligheter, så det å ha en oppdatert LinkedIn-profil er kjempeviktig om du skal jobbe innen IT. 

Mona C. Andreassen, IT-student ved Høgskolen i Østfold

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

- Bachelorgraden i informasjonssystemer er en veldig bred utdanning fagmessig, og man er innom mye forskjellig av teknologier og litt på tvers av bransjer. Jeg har for eksempel hatt litt økonomi og prosjektledelse i løpet av studiene også. 

Man får en veldig bred kunnskap, og blir god på å skaffe seg mer kunnskap etter hvert som man blir kjent med ressurser og verktøy som brukes i studiene. 

Vi var to stykker som ble ansatt samtidig på avdelingen for infrastruktur, begge med en bachelor i informasjonssystemer. Altså er denne bachelorgraden ganske ettertraktet i denne delen av bransjen, nettopp på grunn av den faglige bredden. Jeg tror dette kan ha hatt en stor innvirkning på at jeg ble ansatt i denne rollen. 

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

- I tillegg til å være aktiv på LinkedIn, så tror jeg det er viktig å aktivt søke info om de forskjellige mulighetene der ute. Jeg var med på flere forskjellige bedriftspresentasjoner på campus i løpet av studietiden. Dette var både gøy og informativt. 

Begynn tidlig, ikke vent til det siste semesteret! IT-bransjen er enorm, med så mange veier man kan gå. Det å få et innblikk hos litt forskjellige bedrifter kan være helt avgjørende. 


Aktuelle lenker:

Publisert 11. sep. 2023 14:53 - Sist endret 11. sep. 2023 14:53