Markedsansvarlig

Steven Aloke Bye tok Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon (BIK) ved Høgskolen i Østfold. Kompetanse og erfaringer fra studiet har gitt han et solid fundament i stillingen som markedsansvarlig på Handelshøyskolen BI.

Steven Aloke Bye. Foto.

Steven Aloke Bye er tidligere student på Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon på Høgskolen i Østfold. Foto: privat

Hvorfor valgte du å studere Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon?

Jeg har alltid vært opptatt av mennesker. Hvordan vi kommuniserer og betrakter verden rundt oss avhenger av de mediene vi bruker og hvordan de velger å bruke retorikk og historiefortelling til å påvirke. Jeg valgte BIK fordi det satte mennesket i fokus og ga oss verktøyene selv til å se hvordan andre strategisk ordlegger seg for å nå frem til en spesifikk målgruppe. Studiet så ut til å være den perfekte miksen av mennesket, kultur og kommunikasjon (og det var det).

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg var såpass heldig at jeg fikk muligheten til å jobbe et år for både bachelorstudiet i internasjonal kommunikasjon og marked- og kommunikasjonsenheten ved Høgskolen i Østfold (HiØ) takket være den legendariske Mari Hellum. Jeg jobbet da mye med BIKs prosjekt for podcast og sosiale medier for både BIK og HIØ.

Videre fikk jeg et engasjement som kommunikasjonsrådgiver for Valgdirektoratet hvor jeg fikk jobbet med valget før, under og etter. Her hadde jeg blant annet ansvar for nettsidene deres og jobbet en del med informasjonskampanjen i samarbeid med kommunikasjonshuset Dinamo.

Ettersom jeg fikk jobbet så strategisk med både det tekniske med web og det kreative i en kampanje, så fant jeg ut at jeg kunne godt like å jobbe med noe i den retningen. Da jeg kom over utlysningen for en markedsansvarlig hos BI tenkte jeg derfor «Hvorfor ikke?» og sendte inn en søknad. Etter et par intervjuer fikk jeg et tilbud som jeg selvfølgelig slo til på, og her har jeg nå jobbet i 2 år!

"Tror det finnes fint lite av det jeg lærte på BIK som jeg ikke bruker i en eller annen form i dag. Det sitter som grunnlaget i alt jeg gjør."

Steven Aloke Bye, tidligere student ved Høgskolen i Østfold

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror en av faktorene som spilte inn selvfølgelig var erfaringen. Det at jeg hadde jobbet med web både hos Valgdirektoratet og HIØ var nok veldig viktig, men jeg tror også det var en faktor at jeg hadde en personlighet som passet sammen med resten av avdelingen. Er det noe jeg har lært av å være ute i arbeidslivet, så er det at god dynamikk med kollegaer er minst like viktig som å faktisk gjøre jobben godt.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Som markedsansvarlig jobber jeg mye med web og fokus på det digitale. Jeg jobber aktivt med kampanjesider og andre viktige sider for BIs heltidsstudier. Arbeidsoppgavene går ofte ut på optimalisering av innholdet vårt med bruk av konverteringsoptimalisering (CRO), søkemotoroptimalisering (SEO) og lignende. Det beste med jobben min er at jeg får jobbet målrettet med sider som skal hjelpe potensielle studenter å finne frem og informere seg om framtiden sin. Jeg får da sjansen til å bruke statistikken fra de viktigste sidene til å forbedre og optimalisere opplevelsen de har hos oss. Den beste følelsen er når man treffer blink og ser at det man har satt frem engasjerer og blir brukt av målgruppen.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker den til alt! Tror det finnes fint lite av det jeg lærte på BIK som jeg ikke bruker i en eller annen form i dag. Det sitter som grunnlaget i alt jeg gjør. Jeg tror det jeg har brukt aller mest må være historiefortelling rett og slett. Fra å sette opp en side til å være med på å sette opp kundereiser for målgruppen. Kunsten å overbevise er selvfølgelig spesielt viktig i en markedskampanje.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

BIK er et suverent studie som tilbyr både utveksling og Internship. Bruk de mulighetene du får til alt det er verdt: Ta gode fag på utveksling, få erfaring du kan vise til på Internship og vis hva du kan!

Hvis det er et spesifikt fagfelt du ønsker å jobbe innenfor, enten det er sosiale medier, innholdsproduksjon eller markedsføring; følg med på fagområdet på LinkedIn, ta sertifiseringer via HubSpot og følg relevante personer.

BIK har egne grupper for tips og stillinger både på Facebook og LinkedIn. Meld deg inn. Network med BIKs tidligere studenter. Ta kontakt med alumni med de spørsmål du har om arbeidslivet, og de vil sannsynligvis sette av tid for å hjelpe en annen «BIK`er».


Navn: Steven Aloke Bye
Studieprogram: Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon
Stillingstittel: Markedsansvarlig
Arbeidsgiver: Handelshøyskolen BI

Publisert 31. jan. 2022 14:40 - Sist endret 13. sep. 2023 11:23