Fra sykepleier til kommunikasjonsstudent

Et ønske om endring og en søken etter ny kunnskap førte Kawser Mudey fra fast stilling som sykepleier tilbake til skolebenken. Valget falt på Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon og studiet har åpnet for flere nye muligheter og nettverk.

Kawser Mudey studerer Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hva heter du og kan du fortelle litt om deg selv?
Jeg heter Kawser Mudey, er 28 år og kommer fra Fredrikstad. Jeg studerer internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold.

Hvorfor valgte du Høgskolen i Østfold?
Fordi HiØ faktisk er den eneste i landet som har bachelor i internasjonal kommunikasjon.

Hvorfor valgte du å studere Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon (BIK)?
For fem år siden startet jeg på sykepleiestudiet ved HiØ. Bachelorutdanningen i sykepleie ble unnagjort, og jeg gikk raskt inn i arbeidslivet. Etter to år i arbeid kunne jeg fortsatt ikke finne roen i meg. Jeg var ikke helt tilfredsstilt og var igjen på søken etter ny kunnskap. Jeg angrer absolutt ikke på yrket mitt, men det var på tide med noe nytt. 

"Etter to år i arbeidslivet, savnet jeg skolebenken igjen. Internasjonal kommunikasjon var absolutt det første jeg tenkte på. Tiden var inne for å gjøre store endringer og ta et nytt steg. Jeg var tøff og startet på nytt."

Kawser Mudey, student ved Høgskolen i Østfold.

I to uker før jeg startet som student på sykepleierutdanningen, var jeg student på BIK. BIK var nemlig mitt andrevalg, og sykepleie mitt førstevalg, men jeg endte opp på ventelisten. To uker var alt som skulle til for å gi meg et godt inntrykk av dette studiet. Det var to interessante uker, men én dag ble jeg oppringt. Det var opptakskontoret som informerte meg om at det var plass på sykepleiestudiet i Fredrikstad. Jeg fikk én dag på å bestemme meg. Bussturen hjem til Fredrikstad var lengre enn vanlig den dagen. Dette var et stort valg å ta og det var mange fordeler og ulemper å vurdere. Sykepleie var noe jeg kjente godt til og var en tryggere vei enn noe annet på dette tidspunktet. Tidligere hadde jeg gått Helse og oppvekst på videregående skole, så det var jo en fordel. Derfor valgte jeg å takke ja til plassen på sykepleierutdanningen.

Etter to år i arbeidslivet, savnet jeg skolebenken igjen. Internasjonal kommunikasjon var absolutt det første jeg tenkte på. Tiden var inne for å gjøre store endringer og ta et nytt steg. Jeg var tøff og startet på nytt. Etter at jeg fikk bekreftet studieplassen min på BIK sa jeg opp min faste stilling på sykehuset, da det ikke var mulig å samkjøre denne jobben med studiene. Heldigvis fant jeg en ny jobb som ga meg den friheten jeg trengte for å studere.

Hva liker du best med studiet?
Jeg er i mitt siste semester nå, og kan si deg at kommunikasjon er en KUNST! Jeg har lært så mye om digitale medier, sosiale medier, visuell kommunikasjon og retorikk for å nevne noe. Jeg likte også å kunne forme studiet litt selv med valgemner. Nå er jeg også i praksis ved Høgskolen i Østfold. Jeg har to dager praksis på internasjonalt kontor der jobben består av å ta imot utvekslingsstudenter og følge opp studenter på utveksling i utlandet. Jeg er også to dager i praksis hos Seksjon for studenttjenester hvor jeg jobber med høgskolens nettsider og deltar i planleggingen av karrieredagen.

Jeg har sittet i studentrådet, har vært redaktør for Broen studentavis og jobber nå som Læringsmiljøassistent for BIK kull 2019. Alle mine verv og stillinger har gitt meg muligheten til å bli kjent med mange fantastiske studenter, skaffet meg venner og ikke minst et nettverk.

Hvilke råd vil du gi til kommende studenter? 
Om jeg skulle gitt råd til kommende studenter så hadde det vært: Vær deg selv, men utfordre samtidig deg selv til å prøve noe nytt. Det er nemlig mange muligheter om man bare ser etter. 

Hvis du kunne velge fra øverste hylle hva vil du jobbe med etter studiene?
Det vet jeg faktisk ikke ennå, men jeg vet hva jeg vil at jobben skal inneholde. Jeg er heldig som får bachelor i kommunikasjon som gir mange karrieremuligheter. Det er viktig for meg at jobben er givende og at jeg får jobbe med mennesker. Jeg vurderer også å ta en master innen organisasjon og ledelse.  


Aktuelle lenker:

Publisert 9. feb. 2022 10:15 - Sist endret 11. feb. 2022 08:20