Et studie for den kreative som liker å samspille med andre mennesker

Josefine studerer Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon og synes det er motiverende, gøy og utviklende. Hun sjonglerer fulltidsstudier med både familieliv, karriere og jobb som studentambassadør for Høgskolen i Østfold. 

Bilde av Josefine, student på Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold?

- Jeg valgte å studere på BIK fordi jeg synes det er veldig interessant hvordan menneskers oppførsel og valg blir påvirket gjennom kommunikasjon. Det er en bred utdanning som gir rom for å utvikle sine egne interesser, og jeg føler virkelig jeg kan ta med meg alt jeg lærer rett inn i ulike jobbsammenhenger. Jeg syntes det var interessant hvordan opplegget var lagt opp med de ulike fagene og emnebeskrivelsene og at alt knytes sammen i retorikk og kommunikasjon, samt muligheten til å påvirke andre mennesker.

Hvordan vil du beskrive Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon?

- Å gå på BIK er utrolig motiverende. Emnelærere og forelesere er engasjerte og inspirerer til læring og kritisk tenking. Vi lærer mye akademisk skriving og hvordan vi kan bruke ulike retoriske virkemidler gjennom fag som videoproduksjon, visuell kommunikasjon, tekstkommunikasjon og kommunikasjon mellom kulturer. Jeg føler at jeg alltid utvikles og lærer nye ting etter hver eneste forelesning. Vi møter også mange ulike mennesker på BIK gjennom de internasjonale fagene som gjør at vi får brukt engelsk i en naturlig daglig setting, både i et læringsmiljø med internasjonale studenter og forelesere, men også i hyggesamtaler hvor vi kan lære mye om ulike kulturer.

"Det er en bred utdanning som gir rom for å utvikle sine egne interesser, og jeg føler virkelig jeg kan ta med meg alt jeg lærer rett inn i ulike jobbsammenhenger. "

Josefine, student på Bachelorstudium i internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold.

På hvilken måte tenker du at bachelorgraden vil være verdifull i din yrkespraksis?

- Jeg tenker at en bachelorgrad i internasjonal kommunikasjon gir meg et godt utgangspunkt når jeg skal videre i yrkeslivet. Nå jobber jeg allerede med innholdsproduksjon og hvis jeg ønsker å jobbe videre innenfor det yrket, så gir denne bachelorgraden meg en dypere kunnskap og forståelse i hvordan mennesker kommuniserer. Jeg vil også kunne utføre undersøkelser og analyser i adferd hos konsumenter og forbrukere. Jeg vil være god på forhandlinger og kunne bruke kritisk tenking til utfordringer. Dette er noe som også vil bidra til å nøye kunne utføre analyser, både gjennom tekst og- bilde, retorisk og kroppslig, i møte med andre mennesker i yrkeslivet.

Hva liker du best med studiet?

- Det jeg liker best med studiet er nok alle foreleserne. De er alltid imøtekommende, og løsningsorienterte. De ønsker at vi skal lære oss, og de heier på oss.

Hvordan opplever du studentmiljøet?

-  Jeg må nok innrømme at jeg ikke har vært så veldig involvert i studentmiljøet, siden jeg har så mye annet å gjøre. Men alle studievenner er kjempekoselige og det er alltid hyggelig å komme på skolen.

Har du noen tips og råd til andre som vurderer å ta studiet?

- Mine tips er at hvis du ikke vet hva du vil bli når du blir stor, så er det helt normalt. Jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal bli, men har man en interesse innenfor digital markedsføring og ønsker å utvikles innenfor kommunikasjon mellom mennesker, noe som alle yrker trenger, så er absolutt BIK et godt studie for deg! Her finnes det rom for å utvikles i den retningen man selv finner er selvutviklende og inspirerende. Og jobbmulighetene er uendelige! Du kan jobbe innenfor HR, TV, Produksjon, Webutvikling, forhandling, salg, markedsføring, sosiale medier, ja, listen kan gjøres lang. Men BIK er absolutt et studie for deg som har et indre behov for kreativitet og liker å samspille med andre mennesker!


Relevant lenke:

Publisert 20. des. 2022 09:10 - Sist endret 20. des. 2022 09:14