Bedrifter bruker kreative rekrutteringsformer i kampen om de gode hodene

Kristine Stølen er dataingeniørstudent ved Høgskolen i Østfold. I desember deltok hun i et jobbintervju litt utenom det vanlige. Nå er hun i finalen i en konkurranse som kan kickstarte karrieren.

Kristine Stølen tar en Bachelorgrad i ingeniørfag – data ved Høgskolen i Østfold. Foto: Christine Stokkebryn.

– Vi jobber hele tiden for å rekruttere fremtidens ingeniører. Det største rekrutteringsinitiativet vårt mot ingeniørstudenter heter AF Kollektivet, og vi jobber hvert år med å fornye konkurransen og tilpasse konseptet ut fra tilbakemeldinger vi får fra studentene. I år snudde vi opp ned på intervjusituasjonen, og ga studentene muligheten til å intervjue våre ansatte, forteller Annette Strøno som er HR-sjef innen rekruttering i AF Gruppen.

Ingeniørstudenter ved Norges største universiteter og høyskoler har muligheten til å bli med på konkurransen, og i år laget ca 700 studenter sin egen stillingsannonse på konkurransens nettside, som skulle beskrive deres drømmejobb.

– Over 200 av disse fikk mulighet til å intervjue en ansatt i AF Gruppen om hvordan det er å jobbe hos oss, forteller Strøno.

Kan får en kick-start på karrieren

– Jeg tenkte det var gøy å prøve, men trodde aldri at jeg skulle komme til finalen, forteller Kristine Stølen.

Hun er inne i sitt 2. år på bachelorgraden i ingeniørfag, data. Om hun er heldig, kan konkurransen sikre henne en sommerjobb allerede til sommeren.

I alt 40 studenter fra 11 ulike høyskoler og universiteter er valgt ut til finalen, som finner sted på Trysil 3. – 5. februar. I finalen skal studentene løse ulike caser og oppgaver og bli bedre kjent med AF Gruppen og de som jobber hos dem.

Her skal fem vinnere kåres, og disse får en kickstart på karrieren i form av en mentor som gir oppfølging gjennom året, jobbskygging gjennom fire samlinger samt tilbud om praksisopphold og sommerjobb. I tillegg får de fem sponset husleie for ett studieår.

Vil gjerne bruke sin erfaring og kompetanse

Stølen er positiv til fremtiden når det gjelder jobbmuligheter.

– Jeg tenker at det finnes mange spennende jobber der ute. Jeg har fagbrev fra før, så drømmen er å kunne bruke den erfaringen og kompetansen jeg fikk da i en lederstilling, sier hun.

Annerledes form for rekruttering

– Målet med konkurransen er blant annet å gi studentene mer innsikt i hvordan det er å jobbe i bransjen, forteller HR-sjefen i AF Gruppen.

Konkurransen om de gode hodene er stor, så dette er en mulighet til å skille seg ut.

Dataingeniørstudenten fra Høgskolen i Østfold syntes det var morsomt å delta i konkurransen og få mulighet til å intervjue en ansatt i AF Gruppen som en av oppgavene.

– Jeg synes det var spennende å få mulighet til å stille akkurat de spørsmålene jeg ønsket og kunne få et utvidet inntrykk av personene som jobber i AF Gruppen, sier studenten.

Hun er positiv til denne formen for rekruttering som AF Gruppen gjør med å arrangere denne konkurransen.

– Det er en spennende form for rekruttering og for meg har det åpnet muligheten for å sjekke ut hva AF Gruppen driver med og om det er noe for meg, forteller hun.

Ser mulighetene

Enten Stølen går til topps i konkurransen i februar eller ei, har AF Gruppen lykkes med å åpne øynene til dataingeniørstudenten for nye jobbmuligheter.

– Før intervjuet jeg gjorde gjennom konkurransen hadde jeg ikke tenkt at AF Gruppen og lignende firmaer hadde jobb for ei som studerer dataingeniør, forteller hun.

Aktuell lenke:

Bachelorstudium i ingeniørfag - data

Av Nina Skajaa Fredheim
Publisert 27. jan. 2023 08:37 - Sist endret 27. jan. 2023 09:51