Samler de beste forskerne innen anvendt kunstig intelligens

For å dele erfaringer og diskutere mulighetene videre, møtes noen av verdens beste forskerne innen fagfeltet på Høgskolen i Østfold våren 2023. Nå har prosessen startet med å få inn rykende fersk forskning som skal presenteres på konferansen. Hovedtemaet i år er «menneskesentrert kunstig intelligens for det digitale samfunn».

Stefano Nichele er i gang med planleggingen av konferansen som skal samle forsker fra hele verden. Foto: Nina Fredheim/HiØ.

Konferansen som har fått navnet «Den internasjonale konferansen om anvendt kunstig intelligens» (ICAPAI 2023) har som mål å gi en plattform for forskere og utøvere fra både akademia og industri for å møte og dele informasjon om banebrytende utviklingen på feltet.

Høgskolen i Østfold arrangerer konferansen sammen med Institutt for energiteknikk (IFE). Konferansen er sponset av den norske avdelingen til verdens største tekniske profesjonelle organisasjon dedikert til å fremme teknologi til fordel for menneskeheten; IEEE, og støttes av NORA – Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium.

Her samles forskere for å dele kunnskap og resultater innen teori, metodikk og anvendelser av kunstig intelligens og maskinlæring for det digitale samfunnet.

Det er tredje gang konferansen arrangeres.

Fordeler og ulemper med kunstig intelligens

Fordelene med kunstig intelligens er mange, og denne teknologien vil gi stor verdi til samfunnet i mange år fremover. Det er fortsatt store utfordringer med teknologien som forskere stadig jobber med å forbedre.

– Som forskere på kunstig intelligens har vi et ansvar for at forskning innen fagfeltet kommer til anvendelse på best mulig måte ute i samfunnet, sier professor innen maskinlæring og kunstig intelligens og ansvarlig for konferansen ved Høgskolen i Østfold, Stefano Nichele.

Ønsker å samle inn ny forskning til konferansen

Det overordnede tema på konferansen i 2023 er «menneskesentrert kunstig intelligens for det digitale samfunn».

Nå har prosessen startet med å samle inn ny forskning som skal presenteres på konferansen i mai.

– Alle som forsker på kunstig intelligens inviteres til å sende inn artikler som kan bli plukket ut for presentasjon på konferansen, sier Nichele.

Og legger til:

– Vi oppfordrer spesielt de lokale miljøene i Østfoldregionen, både offentlige og private virksomheter som driver med forskning på kunstig intelligens, til å benytte denne unik mulighet for å møte andre innen fagfeltet.  

ICAPAI 2023 ønsker artikler innen følgende tematiske områder velkommen:

  • AI for digitalisert helse og velferd
  • AI for digitalisert utdanning
  • AI for digitalisert arbeidsliv og arbeidsorganisasjoner
  • Grunnleggende forskning og teknologisk grunnlag for AI for det digitale samfunnet
  • AI for energiteknologi
  • Etiske og samfunnsmessige implikasjoner av AI i det digitale samfunnet

Flere detaljer om temaene og om hvordan du kan melde inn forskning, finner du her.

Nettside for konferansen ICAPAI 2023

Flere aktuelle lenker: 

"Bruker biologi som inspirasjon for å utvikle kunstig intelligens" (hiof.no)

Nettside for høgskolens forskningssatsing: "Det digitale samfunn"

Aktuelle nyheter fra "Det digitale samfunn"

Av Nina Fredheim
Publisert 1. des. 2022 13:44 - Sist endret 2. juni 2023 12:36