Laurbærbladet - beste bacheloroppgave ved ITK våren 2022

I år ble 4 bacheloroppgaver ved Institutt for informasjonsteknologi og kommunikasjon nominert til Laurbærbladet. Alle oppgavene har blitt vurdert til karakteren «A».

Bilde av gruppe 12 som mottar diplom,sjekk og blomster i Aud Max på Campus Halden.

Joakim Jensen, Tobias Gohlke Søyland og Bom Thanh Tran møtte alle opp på Campus Halden for å motta prisen for beste bachelorprosjekt.

 Juryen bestod av:

  • Prodekan for forskning Tore Gimse
  • Førstelektor Jan Høiberg

Av disse fire prosjektene, så var det to prosjekter som juryen likte særlig godt:

Det første prosjektet har resultert i et produkt som faktisk er i bruk på bedriftens nettside.  Oppgaven viser svært god forståelse for prosjektgjennomføring med klart definerte mål, delmål og fremdriftsplaner. Studentene har gjennomført gode markeds- og leverandørundersøkelser, de har valgt en plattform, og de har implementert et fungerende produkt i samarbeid med bedriften. Alt synes å være godt dokumentert og den samlede leveransen overgår langt det vi kan forvente fra en bacheloroppgave, både i kvalitet og arbeidsmengde. Bedriften og dens kunder må antas å ha nytte av løsningen, og juryen har selv vært inne på kundens nettside for å teste den.

Det andre prosjektet som juryen har lyst til å trekke frem er mer dyptpløyende i forhold til nytte for fagfeltet. Her har studentene satt seg inn i avanserte algoritmer og verktøy, og har gjort studier som med noe etterarbeid og oppfølging vil kunne resultere i en vitenskapelig publikasjon. Planlegging, gjennomføring og presentasjon ligger også for denne gruppa på et svært høyt nivå i forhold til forventningene til denne typen oppgaver.

De to oppgavene er svært ulike i den forstand at den ene er produkt- og løsningsorientert, mens den andre er forsknings- og metodefokusert. Det er derfor vanskelig å sammenlikne og rangere dem direkte. Høgskolen i Østfold og Institutt for informasjonsteknologi og kommunikasjon er stolt over begge oppgavene, og vil gjerne bruke dem om gode eksempler på at våre studenter kan gjøre viktig og godt arbeid under god veiledning fra våre ansatte og sammen med våre samarbeidspartnere.

Det ble derfor besluttet å dele ut årets pris til begge oppgavene:

Gruppe 12: Zero shot learning with transformers in handwritten words recognition av Joakim Jensen, Tobias Gohlke Søyland og Bom Thanh Tran

  • Veileder: Sukalpa Chanda
  • Oppdragsgiver: ITK/HiØ

Gruppe 21: A Chatbot providing Norgesnett’s Customers with an Automated Service Solution av Thomas Tennøy Johannessen, Michal Kowalski og Alan Dana Omar

  • Veileder: Nga Dinh
  • Oppdragsgiver Norgesnett
Av Monica K. Holone
Publisert 14. sep. 2022 22:56 - Sist endret 14. sep. 2022 22:56