IT-tilbud for barn og ungdom i sommer

Barn og ungdom med interesse for teknologi inviteres til gratis digital samling på nett flere uker i sommer. Høgskolen i Østfolds Avdeling for informasjonsteknologi har utviklet et opplegg som kan falle i smak for alle deltakere i alderen 8 til 16 år. 

Bildet viser to IT-studenter foran høgskolens inngang i Halden.

– Vi velger derfor å flytte vårt opplegg til internett så alle kan delta. Det blir en sommer med fokus på teknologisk nysgjerrighet, læring og ikke minst skaperglede, sier Michael A. Lundsveen (t.v) og Fahad Said, som vi her ser foran høgskolens hovedinngang i Halden.

Høgskolen i Østfold arrangerer normalt sommeråpent i våre lokaler hvert år. I år blir dette vanskelig på grunn av korona, men vi ønsker fortsatt å gi barn og ungdom med interesse for teknologi et spennende tilbud i sommer.  

Sommerens nettsamling har anbefalt aldersgrense 8-16 år

Sommerens nettsamling vil handle om elektronikk og programmering. Og som tidligere år blir det selvfølgelig noen konkurranser i løpet av uken.

Programmet for sommeråpent er helt nytt og tilrettelagt spesielt for fjernundervisning, samarbeid på internett og målgruppen vi håper på å nå fram til. 

Oppgavene som blir tilgjengelig passer best for deltagere mellom 8 og 16 år, men om man er spesielt interessert i teknologi vil det være mulig å delta i yngre alder. 

Samarbeid med Halden Bibliotek om utlån av IT-utstyr

For å gjøre deltakelse mulig er det innledet et samarbeid mellom Høgskolen i Østfold og Halden Bibliotek, slik det vil blir mulig å låne utstyret som trengs for å delta på arrangementet. De som skal delta på årets sommeropplegg, vil da få mulighet til å låne et «sommerkit» på biblioteket som har alt det utstyret som trengs for å bli med. Dette settet kan man låne når som helst og man har da muligheten til å ha det i en uke før det må leveres tilbake, slik at også andre kan delta.  
Biblioteket har lang erfaring med utlån av bøker og annet utstyr. Halden Bibliotek ble derfor en naturlig samarbeidspartner når prosjektet tok form hos oss ved Avdeling for informasjonsteknologi.  
– Vi håper med dette på å gi så mange som mulig med litt teknologisk nysgjerrighet muligheten til å delta i sommer, sier Michael A. Lundsveen som er ansvarlig for opplegget.
De som ønsker å jobbe videre med dette vil kunne kjøpe seg eget utstyr, og vi vil gi ut lenker til nettbutikker i Norge som fører utstyret vi bruker under arrangementet.  
Arrangementet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB igjennom et tilskudd til Høgskolens MakerSpace.  
– Vi er svært takknemlig for denne støtten da det gir oss mulighet til å gi barn og ungdom et tilbud, til tross for den spesielle situasjonen med korona som landet nå er inne i, sier Lundsveen. 

Fire dager med teknologisk lek 

Opplegget vil gå over fire dager, det betyr at det vil være fire dager med opplegg og oppgaver. De som ønsker å bruke litt lengre tid på oppgavene får selvfølgelig mulighet til det, dette er en av fordelene med et digitalt opplegg. Arrangementet vil på mange måter foregå som den digitale skolen de fleste nå har blitt vant til, men med noen forskjeller. Det vil bli publisert en rekke videoer som går igjennom hvordan man skal bygge de forskjellige prosjektene og muligheter for videreutvikling av prosjektene. Dette lar alle jobbe i eget tempo og de som er spesielt engasjerte får muligheten til å jobbe med ekstra oppgaver der de lærer nye ting. Det er også mulig å bli med i et av våre Zoom-rom og få hjelp av studenter ved Høgskolen i Østfold eller enda bedre hjelpe hverandre.  
– Vi vil legge opp til samarbeid mellom deltagere på lik linje med vårt normale sommeropplegg da vi erfarer at dette gir bedre læringsutbytte, og ikke minst kan skape nye vennskap mellom deltagere, påpeker Michael A. Lundsveen 

Det vil bli mulig å jobbe med oppgavene når som helst.

IT-studenter vil være tilgjengelig på følgende tider:  

•    Uke 26:   22. – 25. juni
•    Uke 27:   29. juni – 2. juli
•    Uke 32:   03. – 06. august
•    Uke 33:   10. – 13. august
Studentene er da tilgjengelig for å hjelpe alle mellom kl. 10.00 og 14.00 mandag til torsdag. 

På denne måten kan man delta i hvilken uke man ønsker og flere vil få muligheten til å delta. Påmelding kan gjøres i vår påmeldingsløsning. Du vil da få tilsendt all nødvendig informasjon på e- post før opplegget starter.

Publisert 9. juni 2020 14:09 - Sist endret 16. juni 2021 12:51