– Du åpner flere dører ved å ta en mastergrad

Fahad Said går første året på Master in applied computer science. Han er aktiv i studentpolitikken og trives godt med alle mulighetene som byr seg både sosialt og faglig på Høgskolen i Østfold. Han valgte en mastergrad fordi han tror det åpner opp for flere jobbmuligheter.  

Fahad Said studerer Master in applied computer science ved Høgskolen I Østfold. Foto: HiØ.

Her kan du lese hans historie om studievalg og hvordan han trives:

Jeg heter Fahad og er fra Fredrikstad. Jeg flyttet hit fra Somalia for 10 år siden. På fritiden er jeg engasjert i studentpolitikk, og sitter nå som nestleder i arbeidsutvalget til
studentparlamentet. Jeg liker å delta på quiz, jobber på skolen som studentassistent og studentvakt, og spiller kanonball hver fredag.

Jeg valgte HiØ fordi jeg følte at miljøet her var lett å tilpasse seg til da jeg har bodd i nærmiljøet her mesteparten av mitt liv. Det som fanget blikket mitt var spesielt det at det var lavterskel å ta kontakt med forelesere og ansatte ved avdelingen. Vi får hjelp til prosjekter uten å måtte vente flere dager med å spørre en spesialist om hvordan vi skal gå frem. 

Jeg hadde det veldig bra når jeg studerte bachelor i ingeniørfag-data ved studiested Halden.

Jeg valgte Master in applied computer science fordi jeg hadde hørt mye bra om det når jeg studerte bachelor. Jeg tror også det åpner dørene til flere jobbmuligheter etter fullført masterutdanning.  Det er lett å komme i gang med å lage nye løsninger ved hjelp av Makerspacetilbudet vi har ved IT avdelingen. Avdelingen har også gode forskere som inkluderer oss i hva som er mest aktuelt i samfunnet nå. 

Det jeg liker best med studiet er muligheten vi har til å fordype oss i ulike ting.  For meg var var det spennende å kunne lage fysiske produkter. Det har jeg fått gjøre og allerede vist frem i første semester. Jeg fikk også være med på å lage noe som faktisk ble publisert som en vitenskapelig artikkel.

Nå går jeg første året, men i masteroppgaven min planlegger jeg å lage et møteorganisatorsystem som styrer hvem som har ordet, hvor lang tid møtet tar og hvilke saker som skal diskuteres. Dette kan brukes i kontekster der det er gruppearbeid mellom mennesker som er i en formell setting (høgskolen, sykehus, kontorjobb osv.) Systemet skal også kunne føre referat ved bruk av mikrofon og maskinlæring, der viktige setninger og punkter legges inn i et dokument.

Ikke så vanskelig som mange kanskje tror

Mange tenker sikkert at det er et stort steg å gå fra bachelor til masternivå, men det jeg kan si er at det faktisk er lettere med tanke på at man har mindre fag i semesteret, og at man har mye mer tid til å fordype seg innenfor semesteret. 

Tre viktige råd til kommende studenter:

Jeg vil si at du ikke må undervurdere verdien av fritid (tid utenom samlinger). Bruk alle timene i uken fra 8 til 16 på fag, så ser du hvor mye du kan få til. Det skal ikke mye til å gjøre det bra hvis man bruker tiden fra første uke.

Gjør deg kjent med tilbudene som finnes ved avdelingen, slik som Makerspace, IT-drift og gjerne ressurser fra forskningsgruppene. 

Og siste men ikke minst, engasjer deg faglig, delta på faglige samlinger og konferanser, vær nysgjerrig og ta initiativ til å skape det du ser for deg er den beste masteroppgaven. Ikke vær redd for å engasjere deg i studentmiljøet også, det er mye du kan medvirke til ved å være aktiv.

Om jeg kunne velge fra øverste hylle kunne jeg gjerne tenke meg å jobbe som prosjektleder i et selskap eller noe innenfor interaksjonsdesign når jeg er ferdig med studiene, men med utdanning innen IT-utvikling bommer man aldri. Studiet åpner for at du har muligheten til å jobbe med utrolig mye forskjellig. 

Aktuelle lenker

Av Nina Fredheim
Publisert 27. feb. 2020 14:05 - Sist endret 16. juni 2021 12:51