Har fått drømmejobben

Kristine Hemstad Hansen avslutter våren 2019 en bachelorgrad i informasjonssystemer ved Høgskolen i Østfold, og har allerede startet i ny jobb. Hun har erfart at arbeidsgivere setter stor pris på den praktiske erfaringen studenter fra høgskolen har med seg etter endt utdanning. 

Kristine Hemstad Hansen setter pris på hvor nært man kommer forelesere på Høgskolen i Østfold. Foto Nina Fredheim/HiØ.

Her kommer et lite intervju med Kristine og hennes erfaringer med studier ved Høgskolen i Østfold:

  1. Hva heter du og kan du fortelle litt om deg selv? 
    Mitt navn er Kristine Hemstad Hansen, jeg er 25 år gammel og går denne våren ut med en bachelor i informasjonssystemer og over til rollen som ansatt i det jeg vil si å være drømmejobben.  
     
  2. Hva fikk deg til å velge Høgskolen i Østfold?
    Det var vel egentlig tilfeldigheter som fikk meg til å velge Høgskolen i Østfold, men det at skolen hadde et årsstudium i informasjonsteknologi var det som avgjorde valget mitt. 
     
  3. Hvorfor valgte du bachelorstudium i informasjonssystemer?
    Jeg har en bachelor i helseledelse og helseøkonomi fra før, og tok først et årsstudium i informasjonsteknologi fordi jeg er opptatt av helheten mellom forretning og teknologi og hvordan teknologien forenkler menneskers hverdag. Skolen legger opp til at man kan gå over til en bachelor dersom det er ønskelig, og når jeg da ble bitt av basillen når det kommer til teknologi, var jeg veldig glad for at jeg fikk muligheten til å gjøre det om til en bachelor for å lære enda mer.
     
  4. Hva liker du best med studiet? 
    Arbeidsmetoden i de enkelte emnene består mye av praktiske oppgaver og samarbeid, noe som jeg føler gjør meg mer forberedt på fremtidig jobb. Det å jobbe praktisk gjør at du stiller sterkere i det jobben faktisk går ut på, samtidig som du bygger en portefølje du kan vise til ved senere anledning. I tillegg er det bra å lære å samarbeide i grupper, samt at det gjør at du kjenner deg selv i en slik situasjon. 
     
  5. Kommende studenter lurer helt sikkert på hvordan det er å studere ved HiØ. Hva er dine opplevelser og tanker om dette? 
    Litt av det som fasinerer meg er hvor nært man kommer forelesere på denne skolen. Selv om det kan være klasser fra 30-350 studenter, er oppfølgingen gjennom hvert semester veldig bra. Jeg tror dette har hjulpet veldig mange studenter til å gjennomføre studiet, når man vet at man har noen som pusher men samtidig støtter deg gjennom perioden.
     
  6. Hvis du skulle gitt tre viktige råd til kommende studenter hva ville det vært
    – Lurer du på å starte på en utdanning så er det aldri for sent, uansett hvilken alder eller tidligere kunnskaper man har. Er du usikker på om noe er mulig, så tilrettelegges det ofte for at det er mulig.

    – Når du velger å starte en utdanning så bør utdanningen være hovedfokus – da vil du få mest gevinst igjen for det.

    – Velg noe du interesserer deg for – da går læringen mye lettere.
     
  7. Hva tenker du om jobbmuligheter når du har endt utdanning.
    Den avdelingen jeg har gått på har presentert mulighetene for jobb gjennom utdanningen. Det har vært spennende å se hvor tidligere elever har endt opp, samt hvilke jobbmuligheter som markedet kan tilby. Det som har blitt mer og mer populært er vel den tverrfaglige kompetansen som behøves i samfunnet. Derfor vil jeg også oppfordre alle i alle aldre til å tenke at det aldri er for sent å starte. 
     
  8. Hvis du kunne velge fra øverste hylle hva ville du jobbe med etter endt studieløp? 
    Nå har jeg jo fått den jobben jeg ønsker meg da - å jobbe med integrasjon av IT-tjenester for helse-Norge. Jeg har også erfart at arbeidsgivere setter pris på studenter med praktisk erfaring fra gjennomførte emner, noe høgskolen legger godt til rette for. 

Aktuelle lenker

Av Nina Fredheim
Publisert 11. apr. 2019 12:47 - Sist endret 16. juni 2021 12:51