Prosjektingeniør

Linn Kristin Høidahl jobber som prosjektingeniør i AF-gruppen.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere bygg?

Jeg visste ikke hva jeg ønsket å jobbe med, men har alltid likt realfag og tok fysikk og matte på videregående. I og med at jeg ikke var helt sikker på hva jeg ønsket å jobbe med, tenkte jeg at studere ingeniørfag måtte være perfekt, fordi man kan jobbe med så mye forskjellig og jeg fikk brukt realfagene! At det ble akkurat bygg var mer tilfeldig. Jeg gikk inn på hjemmesiden til høgskolen og så på studiets oppbygning. Jeg syns at fagkombinasjonen til bygglinjen virket mest interessant. 

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg så kom i kontakt med AF Gruppen på karrieredagen på HiØ i 2018. De holdt en presentasjon, og jeg syns det virket som et spennende firma å jobbe for, så besøkte jeg standen deres etterpå. Der fikk jeg pratet med flere personer i firmaet, og ble anbefalt å søke. Uken etterpå var jeg på intervju og signerte arbeidskontrakt. 

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror det viktigste er hvilket inntrykk man gir som person. I min jobb omgås man mange mennesker og jobber i team, det er viktig å være lett å like, tørre å prate med folk og å være litt fremoverlent. Jeg tror nok også at det var en fordel med tidligere arbeidserfaring, fritidsinteresser og greie karakterer. Det er et helhetsinntrykk, og jo flere arenaer man kan vise at man fungerer, jo større sannsynlighet er for arbeidsgiver at du fungerer der også.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Jeg er ansatt som prosjektingeniør, og jobber ute på byggeplass. Som prosjektingeniør kan man ha mange forskjellige roller og oppgaver, og jeg har allerede hatt flere forskjellige. Dette er noe av det jeg liker mest med jobben min – det er så variert. Jeg er både inne på kontor og ute på byggeplass. På et prosjekt kan jeg ha noen oppgaver, mens på neste byggeplass helt andre.

Akkurat nå sitter jeg i sluttfasen på en ny kaffefabrikk i Vestby. Her utarbeider jeg et klimagassregnskap for bygget. Jeg skal beregne hvor stort klimagassutslipp bygget bidrar med fra bygget blir bygget til bygget må rives. For å finne ut dette må jeg kartlegge alle transporter med byggevarer, materialene bygget består av og mengden av hvert materiale, i tillegg til blant annet strømforbruk. I tillegg til dette følger jeg opp malerne og gulvleggeren. Dette innebærer å sørge for at de følger framdriften, at det er god nok kvalitet på jobben, at de har tilgjengelig utstyr, godkjenner timelister og fakturaer og at de følger våre regler på byggeplassen. HMS er viktig. 

I min jobb omgås man mange mennesker og jobber i team, det er viktig å være lett å like, tørre å prate med folk og å være litt fremoverlent.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Utdanningen var en inngangsport i arbeidslivet. Jeg hadde ikke fått den jobben jeg har nå uten bachelorgraden min. Jeg bruker lite konkret fra utdannelsen, men den har gitt meg en forståelse for de «de store linjene og sammenhengene». Selv om jeg ikke behøver å regne like mye som jeg gjorde som student, skjønner jeg tallene jeg får presentert, og hva som ligger bak dem. Jeg har lært hvordan jeg skal skrive, begrunne og støtte oppunder jobben jeg gjør og beslutninger jeg tar. Ikke minst har jeg lært å samarbeide med andre, og viktigheten av å spørre andre om hjelp. Det har vært en nyttig erfaring med gruppeoppgaver i studietiden. 

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Vær fremoverlent og ta kontakt selv! Det nytter ikke å sitte passiv hvis man vil stikke seg ut i mengden. Men ikke glem å være ydmyk – rett fra skolen har man fortsatt veldig mye å lære


Navn:
Linn Kristin Høidahl
Studieprogram:
Bachelor i ingeniørfag - bygg
Uteksaminert:
2018
Stillingstittel:
Prosjektingeniør
Arbeidsgiver:
AF Gruppen

Publisert 22. nov. 2019 10:34 - Sist endret 14. juni 2021 20:19