Stor karrieredag for ingeniørstudentene denne uken!

Tidligere ingeniørstudent Holiya prioritere karrieredagen og fikk jobb. Denne uken er det du som får muligheten!
Holiya.jpg

Den 31. januar er det endelig klart for den årlige karrieredagen ved Avdeling for ingeniørfag. Her får studenter og potensielle arbeidsgivere en unik mulighet til å møtes. I år blir det rekordstor deltakelse fra arbeidslivet og dermed også en svært stor utstilling i Smia.

Over 35 utstillere har meldt sin interesse for arrangementet som varer fra 1100 til 1500 onsdag 31. januar. Årets utstillere kommer fra et beredt spekter av arbeidslivet og er relevante for studenter på alle linjer ved Avdeling for ingeniørfag. Rekordmange av utstillerne har også meldt seg på til å holde presentasjoner i undervisningsrom. Presentasjonene gir deg som student en mulighet til å bli bedre kjent med bedrifter som du synes er interessante.
Kontaktperson for Karrieredagen er Iselin Eriksen Iselin.eriksen@hiof.no

Nytt i år: Tilbud om gratis CV-bilde

Karrieredagen for ingeniørstudentene har vært arrangert i en årrekke og har vokst seg større og større for hver gang. Noe som er helt nytt i år er at studenter får muligheten til å ta et profesjonelt CV-bilde. Tilbudet er gratis og gjelder i tidsrommet 1100-1500. Det er en innleid fotograf som tar bildene på karrieredagen og det vil være førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Studenter anbefales på det sterkeste til å delta på karrieredagen og arrangementet er relevant enten du går i første, andre eller tredje studieår. Tidligere byggingeniør-student Holiya Dadfar fikk jobb hos Sweco etter å hun etablerte kontakt med bedriften på karrieredagen. Hun oppfordrer alle studenter til å bruke dagen godt. 

- Karrieredagen var en meget nyttig dag for meg som student, men jeg måtte selv ta initiativ og være frempå, forteller hun.

Hvordan vil du anbefale andre studenter å forberede seg til karrieredagen?
- Forbered deg ved å lese litt om de ulike bedriftene som skal stille på stand og velg deg ut de som er mest aktuelle for deg og din bransje. Dersom du er på utkikk etter jobb så lønner det seg å ha gjort klar en CV slik at den kan sendes raskt etter karrieredagen dersom noen av bedriftene ønsker å få den tilsendt. Er du ekstra ivrig så print den ut og ha den med deg på selve karrieredagen!

Hvordan prioriterte du besøk ved de ulike standene?
Det er nok av tid til å snakke med alle bedriftene, men jeg valgte kun de jeg anså som potensielle arbeidsgivere. Det blir mange mennesker på et sted og derfor kan det lønne seg å gjøre seg opp noen tanker på forhånd om hvilke selskaper som er spesielt interessante for deg.

Hvorfor bør studenter oppsøke karrieredagen? 
- Det er den eneste dagen i året hvor alle de ulike selskapene samles på din skole. Denne dagen gir deg en gylden mulighet til å utforske de ulike selskapene og ta en prat med de som er ute i arbeidslivet, sier Holiya og legger til:

- Mitt tips er derfor at man ikke skal vær redd for å ta initiativ, prat med de som står der og vær nysgjerrig. Dette er en gylden mulighet til å gjøre et godt førsteinntrykk og er du heldig så ber de om å få tilsendt søknad og CV din.

Tilbyr jobbsøkerkurs

I forbindelse med karrieredagen arrangerer også NITO Østfold et eget jobbsøkerkurs med LinkedIn i  forkant av selve dagen. "Snart ferdig med studiene? Dette er jobbsøkerkurset for deg som er student. Hvordan du oppfattes i sosiale medier er også viktig på vei mot ny jobb. Hvordan bli lagt merke til av hodejegere og andre i nettverket? Vær bevisst på hvordan du framstår", heter det på NITOS nettsider. Påmeldingsfrist til kurset er 23. januar.
Påmelding og mer info finner du på denne siden.

Høgskolen i Østfold har også opprettet en egen jobbsøkerportal i samarbeid med Graduateland. Her kan du som HiØ-student registrere deg gratis og finne interessante jobber. Potensielle arbeidsgivere kan også ta kontakt med deg direkte dersom du har registrert en profil.
Mer om jobbportalen finner du i denne saken.
Innlogging på selve portalen gjør du her.

Disse utstillerne finner du på stand under Karrieredagen 2018:

Seal Engineering AS
AF Gruppen
Hersleth Entreprenør AS
Veidekke ASA
OBOS Prosjekt AS
NITO Østfold
COWI
Sweco Norge AS
Multiconsult
Focus Software AS
Nexans Norway AS
GK Norge AS
Borregaard
Statens vegvesen
NMBU
Karrieresenter Østfold
Pöyry Norway AS
Kynningsrud
Drivhuset Østfold
Denofa AS
SAAB
NxTech AS
Sykehuset Østfold,  Senter for Laboratoriemedisin
Unilabs laboratoriemedisin
Østfoldforskning AS
LCA.no AS
Atea
Jackon AS
Torp mekaniske verksted AS
NRC rail AS
Master i biomedisin ved OsloMet –Storbyuniversitetet
Viken klyngen
Nordic group holding AS
Norconsult
Fresenius Kabi Norge AS
Kronos Titan
Manpower
MBP Bio Production AS/Resource Labs
Fredrikstad kommune
Rambøll

Årets presentasjonsprogram:

I rom S-401:

11:25 AF-Gruppen
11:40 GK Norge
11:55 SAAB
12:10 Rambøll
12:25 Pöyry Industri
12:40 Nordic group holding
12:55 Pause
13:25 Sweco Norge
13:40 Multiconsult
13:55 Norconsult
14:10 Nexans         
14:25 Focus Software

I rom S-223:
11:40 OBOS
11:55 NMBU
12:10 Denofa
12:25 NxTech
12:40 Fresenius Kabi
12:55 Pause
13:10 Østfoldforskning
13:25 LCA
13:40 Jackon
13:55 Master i biomedisin ved OsloMet –Storbyuniversitetet
14:10 NRC rail
14:25 NAV/EURES

 

Publisert 28. jan. 2018 00:00 - Sist endret 3. nov. 2022 16:21