Du trenger ikke være et «mattegeni» for å bli kjemiingeniør!

Muligheten til å være med på å utvikle fremtiden er en av grunnene til at Eva Victoria Øygard stortrives med kjemistudiet.
Studentlederiverdensklasse.jpg

FORNØYD MED EGET STUDIEVALG: Kjemistudent Eva Victoria Øygard stortrives med kjemi og gleder seg til å bidra til "det grønne skiftet". (FOTO: Bård Halvorsen/HiØ)

Eva Victoria Øygard går siste året på bachelorstudiet som kjemiingeniør ved Avdeling for ingeniør ved Høgskolen i Østfold. Før hun begynte som student var hun elev på Borg videregående i Sarpsborg.  

- Det er kult å få være med å utvikle og redde fremtida, sier sisteårsstudenten som også innehar vervet som studentleder ved Høgskolen i Østfold.

Under årets karrieredag for ingeniørstudentene sto hun på stand for Borregaard hvor Eva tidligere hadde lærlingeplass og nå fast jobb. På kjemistudiet ved Høgskolen i Østfold er det fokus på analytisk kjemi og prosesskjemi. Eva har fordypet seg i det sistnevnte.

- I praksis betyr det at man jobber tett med operatørene og at man er tett på det som skjer ute i fabrikkene. Man jobber mye med optimalisering av prosesser, forklarer den kommende kjemiingeniøren.

Prosesskjemi kan også handle om å teste ut hypoteser og prøvetaking.

- Det handler utrolig mye om nyskaping og innovasjon. Som kjemiingeniør får du muligheten til å ta del i det grønne skiftet, sier Eva.

I analytisk kjemi får du kunnskap om ulike metoder både for rutineanalyser av kjente stoffer, og hvordan vi kan identifisere forbindelser innen forskning og utvikling.

Hvilke egenskaper tenker du at man bør ha som kjemiingeniør?
-
Man bør nok være nysgjerrig og ha en interesse for realfag. Men man trenger ikke være noe mattegeni. Det er litt vanskelig matte, men de fleste kan få det til om man jobber med det.

Mer om bachelorstudiet i kjemi

Har du generell studiekompetanse uten nødvendig fordyping i realfag kan du søke TRESS.
Les mer om studiet her.
Har du yrkesutdanning kan Y-veien være inngangsporten til kjemistudiet. Les mer her.
NB! Både Y-vei og TRESS har søknadsfrist 1.mars.

På leting etter kjemiingeniører

Standen til Borregaard var ett av mange populære møtepunkter under årets karrieredag. Borregaard leter hvert år etter såkalte «sommerstudenter». I fjor sommer engasjerte de 12 studenter som jobbet i åtte uker. Sommervikariatene gir verdifull arbeidserfaring og det var derfor mange ingeniørstudenter som ville forhøre seg nærmere om muligheten for å søke på en av årets sommerjobber.

- Vår erfaring med å bruke studenter fra Høgskolen i Østfold er veldig bra. De kommer inn med sin kunnskap og teoretiske tilnærming og så gir vi dem en praktisk oppgave som de skal løse, forteller Jetske Jervall som er senior HR-partner ved Borregaard. 

Under årets besøk på Avdeling for ingeniørfag var Borregaard på utkikk etter ingeniører innenfor både kjemi, maskin og elektro og bygg. Bedriften har vært en gjenganger på karrieredagen. Ifølge Jervall er det personlige møtet med potensielle søkere viktig.

- En karrieredag som dette er veldig nyttig for oss som jobber med HR. Det er veldig kjekt å få muligheten til å snakke med de som har tenkt å søke. På den måten blir man litt ekstra kjent og kan legge inn en ekstra merknad på de man faktisk har snakket med.

Ettertraktede teknologistudenter

Over 40 aktører sto på stand på årets karrieredag for ingeniørstudentene. En av nykommerne var Fredrikstad-bedriften Seal Engineering. Ifølge markedsansvarlig Håvard Kristoffersen var det to hovedgrunner til at de prioriterte deltakelse på karrieredagen.

- Vår hovedmotivasjon for å være her er primært møtet med neste generasjons eksperter i form av høgskolens ingeniørstudenter. I tillegg har dette en fin effekt med tanke på lokal markedsføring og relasjonsbygging, sier han.

karrierdag__Kopi.jpg
MØTTE NESTE GENERASJONS EKSPERTER: Markedsansvarlig ved Seal Engineering, Håvard Kristoffersen svarte på spørsmål fra maskinstudentene Tina Thorvaldsen (foran) og Monica Normann. (FOTO: Ann-Kristin Johansen/HiØ)

I sin åpningstale la også høgskoledirektør Carl-Morten Gjeldnes vekt på hvor viktig karrieredagen er som en møteplass mellom studentene og potensielle arbeidsgivere.

- For oss på HiØ er dette samspillet med arbeidslivet viktig. Vi er helt avhengig av dere stiller på slike dager og  også den kontakten vi har med mange av dere gjennom bacheloroppgaver, sa han.

Gjeldnes benyttet samtidig anledningen til å skryte litt av egne studenter.
- Dere skal få møte noe av det beste Norge kan fremskaffe av teknologistudenter, var hans løfte til årets utstillere.

Aktuelle saker:

Trodde du at du ikke kunne bli ingeniør?

Nå kan du søke!

 

Publisert 1. feb. 2018 15:18 - Sist endret 3. nov. 2022 16:21