Mapping the existing innovation ecosystem at Hvaler

The first Interreg Freiia workshop on the IRG/HiØ workpackage on stimulating the young entrepreneurs network takes place on Hvaler 2-4 May. Students from Innovation and project leadership and Hvaler destinasjonsråd (representing many of the stakeholders) are central in the initiative, and the workshop will be the template for the total of 12 workshops from Bretagne to Hvaler.

Studentene ved IPL er involvert i Interreg-prosjektet Freiia. Det har som mål å styrke øysamfunn i EU med overgangen til en bærekraftig grønn framtid. Prosjektet gjennomføres på norsk side av Høgskolen i Østfold ved studiet Innovasjon og Prosjektledelse og Visit Fredrikstad og Hvaler, i samarbeid med Hvaler Destinasjonsråd.

Dette prosjektet varer i tre år, og næringsliv, kommune, organisasjoner, innbyggere og besøkende på Hvaler vil bli involvert hele veien, i møte med over 100 norske og utenlandske studenter.

I løpet av prosjektperioden skal unge entreprenører/studenter og forskere i samarbeid med øysamfunnene gjennomfører innovasjonsprosesser ved øysamfunn i seks land, Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Frankrike og Tyskland. Ved å koble sammen resultatene fra seks land vil man dra nytte av mangfoldet av tilnærminger og lære av de kulturelle forskjellene. Disse resultater vil benyttes til gi innspill om en ny forvaltningspolitikk basert på aktørinvolvering i samspill med unge entreprenører. Prosjektet går over tre år og vil involvere over 100 unge entreprenører/studenter som sammen med øysamfunnene skal avklare mulighetsrom og utvikle innovative bærekraftige forretningsmuligheter. Dette vil gjennomføres ved at hvert øysamfunn besøkes to ganger av ca 20 studenter og forskere som over en 3 dagers periode først vil gjennomføre en mulighetsanalyse/gap analyse og deretter en innovasjonsprosess.Helt sentralt i prosjektet er å tilføre øysamfunnene unge entreprenører som gjennom denne prosessen kan gi nye ideer og initiativ for videre næringsutvikling

Published Apr. 30, 2023 8:57 PM - Last modified May 1, 2023 9:52 AM