Aktuelle saker - Side 4

Publisert 2. mars 2021 18:40

Det grønne skiftet er her og påvirker utviklingen av arbeidslivet og utdanningslivet vårt. Det store spørsmålet er om arbeidslivet og næringslivet er klare for omstillingen.

Publisert 23. sep. 2019 07:27

Marius Geitle presenterte en artikkel med tittelen "A New Baseline for Automated Hyper-Parameter Optimization" av Marius Geitle og Roland Olsson på LOD 2019 konferansen som fant sted 10-13 september 2019 i Siena, Italia. I artikkelen blir det presentert en ny metode som kan programmeres med bare noen få linjer kode og oppnår nesten like gode resultater som ledende og mye mer kompliserte algoritmer for å automatisk justere hyperparametre i maskinlæringsalgoritmer.

Publisert 18. sep. 2019 13:55

Hvor fri er du, dersom noen alltid ser deg? Uansett hva du gjør i dagens samfunn vil du etterlate deg digitale spor i forskjellige databaser. Når du kjører bil, når du bruker kart på telefonen din for å finne frem, når du søker etter opplysninger, løper med pulsklokken din, osv., osv. 

Publisert 5. sep. 2019 12:44

UTFORSK – “Combining course attendance and student participation in research: Understanding public health inequity through cultures.”

Publisert 31. aug. 2019 09:09

Aldri ført har vi hatt tilgang til så mye informasjon som vi har nå. Man kunne kanskje tenke seg at dette førte til at vi alle fikk mer, og bedre, informasjon, men det er ikke nødvendigvis tilfellet.

Publisert 17. juni 2019 13:14

NY FORSKNING. Forestill deg at jeg kan få deg til å gjøre det jeg ønsker at du skal gjøre, uten at du vet at jeg er involvert. Jeg tilpasser bare informasjonen du får, og også hvordan og når du får den. Jeg endrer litt på fremstillingen av valgalternativene du har, og bruker min kunnskap om dine tilbøyeligheter og svakheter til å lede deg akkurat dit jeg vil.

Publisert 6. feb. 2019 11:50

Mer enn femti prosent av broene i Norge er nedslitte. Materialtretthet kan sannsynligvis forårsake en brokollaps. Med fersk pengestøtte fra Oslofjordfonder ser forskere ved Høgskolen i Østfold på muligheten for bruk av droner for å undersøke tilstanden deres før det går galt.

Publisert 2. okt. 2018 09:04

Forskningen på geopolymerbetong ved Høgskolen i Østfold utmerker seg internasjonalt. Forskere ved ingeniøravdelingen har nå fått midler til å utvikle betong som kan brukes til en planlagt utbygging på månen.