Veileder

Madelen Hasle Sletner jobber som veileder i NAV.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere sosialt arbeid? 

Da jeg skulle søke høyere utdanning var jeg helt sikker på at jeg ønsket å jobbe med mennesker. Jeg satte meg godt inn i ulike aktuelle studieretninger – både studieinnhold og jobbmuligheter i etterkant. Innholdet i studieplanen for sosialt arbeid appellerte veldig til meg, og jeg så fort at dette var et allsidig studium som ville gi varierte jobbmuligheter. Når man begynner å studere som 18-åring kan det være vanskelig å vite konkret hva man ønsker å jobbe med i fremtiden, og jeg tenkte at dette studiet var perfekt fordi man får mulighet til å jobbe på så mange ulike og spennende arbeidsplasser.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg startet i min nåværende jobb kun noen dager etter at jeg hadde levert bacheloroppgaven i 2014. Jeg søkte på en utlyst stilling, ble innkalt til intervju, og fikk jobben. Dette var ikke en arbeidsplass jeg hadde noe kjennskap til fra tidligere.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben? 

Jeg tror det er flere årsaker til at jeg fikk jobben. Sosialt arbeid er en utdanning som er ettertraktet i NAV, og det var ingen tvil om at kompetansen min var relevant. Jeg tror imidlertid ikke det var utdanningsbakgrunnen min som var hovedårsaken til at jeg fikk jobben. Mitt inntrykk er at de personlige egenskapene man har er viktigst – at man er egnet for å utføre jobben, samt at man passer inn i arbeidsmiljøet. Jeg tror også det var avgjørende at jeg hadde vært i praksis på et NAV-kontor tidligere, og at jeg i tillegg hadde jobbet på dette NAV-kontoret ved siden av studiene (jeg jobbet med saksbehandling på studiedagene mine).

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

De siste tre årene har jeg jobbet med arbeidsavklaringspenger. Dette er en ytelse for de som har nedsatt arbeidsevne på grunn av sykdom, og som gjennomfører medisinsk behandling og/eller arbeidsrettet aktivitet med formål å bedre/avklare arbeidsevnen. Jobben innebærer en kombinasjon av saksbehandling og oppfølging av brukere, samt samhandling med aktuelle samarbeidspartnere. Kort fortalt betyr dette at når en person søker om arbeidsavklaringspenger, er det min jobb å vurdere om personen har rett til denne ytelsen. Dersom personen får innvilget ytelsen, er det mitt ansvar å følge opp personen videre.

Mitt beste tips, spesielt om man er ung og ikke har så mye arbeidserfaring å vise til, er å bruke praksisperiodene godt; vær interessert og forsøk å lære så mye som mulig.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker utdanningen i jobben hele tiden. Når jeg saksbehandler er det vi har lært om juss og saksbehandling spesielt relevant, og når jeg snakker med brukere benytter jeg blant annet de ulike samtaleteknikkene vi har lært. For uten om dette bidrar utdanningen til å utvikle et menneskesyn og noen grunnleggende verdier som er veldig viktig når man jobber med mennesker.
 

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet? 

Mitt beste tips, spesielt om man er ung og ikke har så mye arbeidserfaring å vise til, er å bruke praksisperiodene godt; vær interessert og forsøk å lære så mye som mulig. Ta ansvar og utfordre deg selv til å gjøre ting som kanskje er litt utenfor komfortsonen. Dette vil lede til at man sannsynligvis får en god referanse, som i alle fall for min del var gull verdt når jeg søkte jobb. For min del førte den ene praksisperioden til at jeg også fikk jobbe lønnet etter endt praksisperiode ved siden av studiene.


Navn: Madelen Hasle Sletner
Studieprogram: Bachelor i sosialt arbeid
Uteksaminert: 2014
Stillingstittel: Veileder
Arbeidsgiver: NAV Rygge

Publisert 10. des. 2018 10:08 - Sist endret 15. juni 2021 06:31