- Kunnskapen om ledelse er nyttig i alt jeg jobber med

Elin Lien har studert Masterstudium i organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Østfold. Hun fikk tilslag på søknad om ny stilling under studieløpet og jobber nå som politiinspektør i Politidirektoratet.

Bildet viser Elin Lien tidligere student på Masterstudium i organisasjon og ledelse

Foto: Privat


Hvorfor valgte du å studere Masterstudium i organisasjon og ledelse (MOL) ved Høgskolen i Østfold? 

- For egen utvikling samt å kunne være mer konkurransedyktig på høyere lederstillinger.

Hvordan vil du beskrive mastergraden i organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Østfold?

- Hele studieforløpet var organisert og lagt opp med en rød tråd fra MOL 1 til MOL 4, hvor vi fikk stadig mer kunnskap om hvordan en masteravhandling burde være, samt nok faglig påfyll til å kunne ivareta dette på en god måte. Innleveringene var rettet mot å bygge opp arbeidet med masteravhandlingen, og ga et solid grunnlag når oppgaven skulle skrives. 

"De ansvarlige for studiet har en solid fagkompetanse, og det hentes også inn internasjonale størrelser som gir et godt påfyll faglig. Spennende og interessante foredragsholdere som absolutt kan faget sitt og som skaper refleksjon og utvikling."

Elin Lien, tidligere masterstudent i organisasjon og ledelse ved HiØ

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

- Jeg søkte ledig stilling i direktoratet rett etter jeg hadde startet på MOL 3.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

- Fagkompetanse knyttet til fagområdene forebygging. Jeg tenker også min bakgrunn og utdannelse knyttet til ledelse var av betydning, da stillingen innebærer faglig styring av norsk politi samt faglig rådgivning til politisk nivå.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

- Oppfølging av flere store fagområder, blant annet vold i nære relasjoner, politi- og kommunesamarbeid, forebygging i stort mv. 

På hvilken måte tenker du at mastergraden er verdifull i din yrkespraksis?

- Kunnskapen om ledelse er nyttig i alt jeg jobber med, selv om jeg ikke selv har personalansvar i nåværende stilling. Å jobbe med fag på nasjonalt nivå krever kunnskap om ledelse, styringsformer, økonomi mv. Jeg skrev min masteravhandling om avstandsledelse, og jeg har jobbet med å utvikle egen avdeling på hvordan vi kan bli bedre til å jobbe på avstand. Selv om temaet har vært lite etterspurt i egen organisasjon, bruker jeg kunnskapen selv daglig i mitt medarbeiderskap.

Hva er den viktigste kompetansen du har tatt med deg fra mastergraden?

- Analytiske ferdigheter har helt klart blitt bedre, men også en større helhetsforståelse, modenhet og trygghet i egen rolle.

Har du noen tips og råd til andre som vurderer å ta studiet?

- SØK! Dette er en fantastisk lærerik reise som gir kunnskap, kompetanse og ferdigheter som vil være nyttig uavhengig av om du har lederstilling med personalansvar eller om du jobber med fagutvikling (og alt annet..). Studiet er lagt utrolig godt opp og gjør det lettere å lykkes med jobben som student i tillegg til jobb. Dette er absolutt gjennomførbart, gøy og utviklende.

De ansvarlige for studiet har en solid fagkompetanse, og det hentes også inn internasjonale størrelser som gir et godt påfyll faglig. Spennende og interessante foredragsholdere som absolutt kan faget sitt og som skaper refleksjon og utvikling.


Navn: Elin Lien
Studieprogram: Master i organisasjon og ledelse
Uteksaminert: 2021
Stillingstittel: Politiinspektør
Arbeidsgiver: Politidirektoratet

Publisert 4. des. 2023 10:53 - Sist endret 4. des. 2023 10:59