- Muligheten man får til å fordype seg er essensiell

Et ønske om å utvide forståelsen for hvordan organisasjoner fungerer la grunnlaget for at Tonje Myrvold søkte masterstudiet i samordning av helse- og velferdstjenester ved Høgskolen i Østfold. Studiet kombinerte hun med jobb og i dag arbeider hun som rådgiver for eHelse og prosjektleder for digital hjemmeoppfølging i Fredrikstad kommune, samt nettverkskoordinator i KS kommunenettverk for innføring av velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging.

Bilde av Tonje Myrvold, tidligere masterstudent ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere Masterstudium i samordning av helse- og velferdstjenester ved Høgskolen i Østfold?

- Jeg hadde et ønske om å utvide forståelsen om hvordan organisasjoner fungerer. Løfte blikket litt, og kunne se og forstå sammenhenger, sett fra ledelses- og ansattperspektivet. Hvorfor gjør vi som vi gjør, og hvorfor er endring så vanskelig var et av spørsmålene jeg ønsket å finne svar på.

"Mastergraden har i stor grad gitt meg et perspektiv og en faglig bredde som er viktig når jeg skal angripe komplekse oppgaver."

Tonje Myrvold, tidligere masterstudent i samordning av helse- og velferdstjenester ved Høgskolen i Østfold

Hvordan vil du beskrive mastergraden i samordning av helse- og velferdstjenester ved Høgskolen i Østfold?

- Dette var for min del et nyttig studium. Det har gitt meg et mer helhetlig blikk på helse- og velferdstjenestene, og faktorer som kan hemme og fremme samordning og samarbeid, både organisatoriske og relasjonelle forhold, så vel som de samfunnsmessige.

Jeg fikk også muligheten til å fordype meg i det jeg fant interessant. Den muligheten man får, til å fordype seg er essensiell, man får en god oversikt over tidligere forskning omkring temaet, noe som gir deg en faglig trygghet. Studiet har også ført til at jeg er mer kritisk, vet ikke helt om det er positivt eller negativt. 

Hva likte du best med studiet?

- Interessante og nyttige diskusjoner blant studenter og forelesere. Studiet lar seg kombinere med jobb, og som jeg nevnte, at man har mulighet til å fordype seg innenfor det feltet som er interessant for en selv og sitt daglige virke.

Hvordan fikk du din nåværende jobb og hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

- Stillingen min ved ehelseavdelingen i Fredrikstad kommune fikk jeg nok på bakgrunn av blant annet videreutdanningen jeg tok i velferdsteknologi (VFT) ved Høgskolen i Østfold 2013/14. Men, rollen jeg innehar nå, som prosjektleder for digital hjemmeoppfølging (DHO), er i stor grad tildelt meg basert på kompetansen jeg har ervervet meg gjennom masterutdanningen. 

Prosjektet digital hjemmeoppfølging er komplekst, med flere aktører, på tvers av organisasjoner og gjennomføres i tett samarbeid med blant annet programleder for DHO m.fl. i helseforetaket og med andre kommuner. Her kan vi snakke samordning av helsetjenester. Enhver ting som skal implementeres krever en endring av dagens praksis, men en endring vil påvirke mange interessenter. Her er vi virkelig innom «wicked-problems». 

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

- I rollen min som prosjektleder og i rollen som nettverkskoordinator for velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging er samarbeid, samordning, koordinering, endringsledelse, tjenesteutvikling og å lede prosesser en stor del av arbeidsoppgavene mine. Det å ha oversikt over interessenter, aktiviteter og å drive arbeidet fremover på en smidig måte.

På hvilken måte tenker du at mastergraden er verdifull i din yrkespraksis og for din arbeidsgiver?

- Mastergraden har i stor grad gitt meg et perspektiv og en faglig bredde som er viktig når jeg skal angripe komplekse oppgaver. I tillegg er gjennomføringen av en master et stort prosjekt, som i seg selv er en god erfaring å ta med seg inn i andre store prosjekter.

Hva er den viktigste kompetansen du har tatt med deg fra mastergraden?

- At jeg har opparbeidet meg analytiske ferdigheter. 

Har du noen tips og råd til andre som vurderer å ta studiet?

- Dersom du vurderer det, så må du bare hoppe i det.


Navn: Tonje Myrvold
Studieprogram:  Masterstudium i samordning av helse- og velferdstjenester
Uteksaminert: 2021
Stillingstittel: Rådgiver eHelse,
Prosjektleder for digital hjemmeoppfølging og nettverkskoordinator, Viken Øst i KS kommunenettverk for vft & dho
Arbeidsgiver: Fredrikstad kommune

 

Publisert 16. jan. 2024 08:55 - Sist endret 16. jan. 2024 08:55