Barnevernskonsulent

Therese Patt jobber som barnevernskonsulent i Oslo kommune.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere barnevern?

Jeg valgte barnevern da jeg ønsket å bidra til at de barna som ikke har det så bra skal få muligheten til et bedre liv. Jeg ønsker å være dere stemme når de selv ikke har mulighet.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg hadde min siste praksis på fosterhjemsteamet i Gamle Oslo barneverntjeneste. Etter endt praksis sendte jeg en åpen søknad til barnevernlederen der jeg ytret ønske om jobb på tiltaksteamet. Jeg ble oppringt mens jeg skrev min bacheloroppgave og spurt om jeg ville bli en del av det ene tiltaksteamet.

Mine oppgaver er å utarbeide og evaluere tiltaksplaner. Dette innebærer å snakke med barn og foreldre, dra på hjemmebesøk, samarbeid med andre aktuelle instanser.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?  

I praksis var jeg ivrig og oppsøkende. Jeg fikk prøve meg på de fleste teamene (undersøkelse, tiltak og fosterhjem). Jeg sa ja til alt jeg ble spurt om for å få mest mulig erfaring fra arbeidet i en barneverntjeneste. Jeg forsøkte alltid å bidra i drøftinger og stilte mange spørsmål.  I tillegg tror jeg at alderen min (42) har vært til fordel, samt at jeg har barn og lang arbeidserfaring, selv om det var fra annet arbeid.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?   

Mine oppgaver er å utarbeide og evaluere tiltaksplaner. Dette innebærer å snakke med barn og foreldre, dra på hjemmebesøk, samarbeid med andre aktuelle instanser (NAV, skoler, familievernkontor, frivillige organisasjoner, politiet, helsestasjoner, ruskonsulenter, BUP, PPT osv.), innkalle til møter, samt referere fra dem, skrive og fatte vedtak og gi råd og veiledning til barn og familiene.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker det jeg har lært hver dag i jobben min. Jus, utviklingsteorier og skadevirkninger av ulike omsorgssituasjoner er med meg i det daglige. Ulike samtaleteknikker vi lærte på studiet benytter jeg meg også av. Vurderingene jeg gjør i jobben er basert på kunnskapen jeg har fått gjennom studiene.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Vær tilstede i undervisningen, still spørsmål og tør å mene noe. Utnytt praksisperioden med å si ja til alt, ta initiativ til å delta i drøftinger, vær ydmyk og tør å spørre og undre seg. 


Navn:
Therese Patt
Studieprogram:
Bachelor i barnevern
Uteksaminert:
2019
Stillingstittel:
Barnevernkonsulent
Arbeidsgiver:
Oslo kommune, bydel Gamle Oslo

Publisert 24. sep. 2019 16:33 - Sist endret 16. juni 2021 08:03