Miljøterapeut

Marius Oppheim jobber som miljøterapeut på Olivia Solhaugen.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere barnevern?

Jeg valgte studiet på bakgrunn av at jeg ønsket å jobbe mer med barn og unge. Tidligere har jeg jobbet en del med voksne mennesker i sårbare situasjoner. Jeg har hatt et ønske om å ha et yrke som ikke er lik fra dag til dag, og et fagfelt som er i konstant utvikling. Ingen dager er like, og ingen situasjoner er like, selv om en har vært i en lignende situasjon tidligere. Et enkelt individ er ikke likt et annet, og det er det som gjør dette yrket spennende for meg. En kan aldri bli utlært!

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

I utgangspunktet har jeg en del erfaring med å jobbe med mennesker, og det er noe jeg tror stilte meg i en god posisjon under jobbsøkingen. Jeg startet i utgangspunktet i et vikarbyrå som trengte miljøpersonell til et spesifikt oppdrag, og fikk så ett jobbtilbud fra min nåværende arbeidsgiver ganske kort tid etterpå.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben? 

De faktorene jeg tror var viktigst for at jeg fikk jobben er min tidligere arbeidserfaring og at jeg passet inn i det teamet de skulle sette sammen, samt utdanningen min generelt.

Vis engasjement og vær med på faglige diskusjoner under utdanningen.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Min hovedoppgave som miljøterapeut er å jobbe mest mulig ute i miljøet. Det er viktig å kunne se helhetsbilde av ungdommen som jeg jobber med. I et slik miljø gir det også grunnlag for å kunne kartlegge, observere og veilede ungdommen i vanskelige situasjoner. Videre er jeg også primærkontakt. Det betyr at jeg har ansvaret for å skrive evalueringsrapporter og lage handlingsplaner og gi et mer helhetlig bilde av ungdommen.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

I min type jobb er utdanningen svært relevant. Den kompetansen jeg har fra studiet brukes aktivt hver dag. Vi har lært å dokumentere, skrive evalueringsrapporter og gjøre vurderinger knyttet opp mot teori. For meg så er det viktigste i jobben å møte barn og unge på en slik måte som jeg ville blitt møtt på. For å klare dette er det viktig å kunne kjenne egne «triggere» og jobbe med dem, slik at jeg kan møte ungdommene med den respekten de fortjener.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Vis engasjement og vær med på faglige diskusjoner under utdanningen. Skaff deg en deltidsjobb eller jobb som frivillig ved siden av studiet, helst innenfor fagfeltet, og opparbeid deg erfaring i arbeidet med barn og unge. Vær engasjert i den faglige endringen innenfor det fagfeltet du snart skal tre inn i da det endrer seg fort. Jobb godt i praksisperiodene, det er ofte dine potensielle nye kolleger om 3 år!


Navn:
Marius Oppheim
Studieprogram:
Bachelor i barnevern
Uteksaminert:
2019
Stillingstittel:
Miljøterapeut
Arbeidsgiver:
Olivia Solhaugen

Publisert 25. sep. 2019 09:51 - Sist endret 15. juni 2021 22:08