Veileder

Trine Roos jobber som veileder i NAV.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere arbeids- og velferdsfag?

Jeg har en genuin tro på at arbeid gir helse, så for meg var det aldri noen tvil om at arbeids- og velferdsfag var det rette studievalget. I mitt tidligere arbeid har jeg sett hvor viktig det er for de fleste å ha en jobb å gå til. Jeg har et ønske om at flere skal få ta del i det ordinære arbeidslivet og oppleve mestring i egen hverdag. Da var det opplagt at jeg gjennom dette studiet kunne jeg tilegne meg verdifull kompetanse om hvordan jeg kan bidra til nettopp det.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg startet tidlig med å sende søknader til potensielle arbeidsgivere og fikk verdifull hjelp til hvordan jeg kunne skrive søknader gjennom høgskolen. NAV Fredrikstad utlyste flere stillinger som veiledere på forsommeren 2019. Jeg søkte, og etter to intervjurunder var jeg så heldig å få tilbud om jobb.

Arbeidsdagene er aldri like og jeg utfører oppgaver som saksbehandling, møter med brukere, kartlegge nye arbeidssøkere og legge strategi for videre oppfølging.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Når en arbeidsgiver skal ansette nye medarbeidere handler det om å finne den rette kandidaten for både oppgavene som skal utføres i stillingen og for helheten i arbeidsmiljøet. Jeg tror det var flere faktorer som gjorde at jeg fikk jobb. På den ene siden har jeg bred arbeidserfaring om arbeidsmarkedets mekanismer, på den andre siden har jeg fersk kompetanse fra studiene med et sterkt fokus på arbeid som metode i møte med mennesker som opplever utfordringer i eget liv. Denne kombinasjonen, i tillegg til et engasjement for metodearbeid, var nok med på å styrke min søknad.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Som veileder ved NAV Fredrikstad jobber jeg med et bredt felt. Jeg har oppgaver innenfor oppfølging av arbeidssøkere, arbeidsavklaringspenger og økonomisk sosialhjelp. Arbeidsdagene er aldri like og jeg utfører oppgaver som saksbehandling, møter med brukere, kartlegge nye arbeidssøkere og legge strategi for videre oppfølging. Denne jobben gjøres i tett dialog med kolleger og andre samarbeidspartnere som for eksempel tiltaksarrangører.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben? 

Jeg bruker utdanningen i jobben min hele tiden. Dette kan være alt fra hvordan man skal møte brukere gjennom ulike samtaleteknikker, til hvordan man kan bidra til gode inkluderingsprosesser. Studiet har bidratt til at jeg alltid tenker arbeid i møte med brukere og ser muligheter – ikke begrensninger. Selv om jeg er ferdig utdannet tenker jeg at det er nå det hele begynner. Teorien skal settes ut i praksis og det oppleves veldig meningsfylt å se at kunnskapen fra høgskolen bidrar til at jeg kan utføre jobben min på en god måte. Det er hektiske, men spennende dager hvor jeg hele tiden får brukt min faglige kunnskap fra utdanningen.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Vær aktiv! Engasjer deg i ulike verv og søk ny kunnskap. Man blir aldri utlært og kan høste mye lærdom på ukjente arenaer. Våg å utfordre deg selv og tenk litt som Pippi Langstrømpe; «dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!» Så er det viktig å fremsnakke arbeids- og velferdsfagsutdanningen slik at enda flere der ute får øynene opp for hvor bra denne utdanningen er!


Navn:
Trine Roos
Studieprogram:
Bachelor i arbeids- og velferdsfag
Uteksaminert:
2019
Stillingstittel:
Veileder
Arbeidsgiver:
NAV Fredrikstad

Publisert 3. okt. 2019 12:39 - Sist endret 15. juni 2021 06:31