Avdelingsleder

Marthe Sofie Kjellin jobber som avdelingsleder i Stendi Heimta.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere arbeids- og velferdsfag?

Jeg valgte å studere arbeids- og velferdsfag først og fremst for å jobbe med mennesker. Bachelorgraden ga meg også gode forutsettinger til å jobbe på en type mellomnivå, der jeg kan anvende fag, lovverk og samtidig kommunikasjon og jobbe tett med både klienter og kolleger. I tillegg er jeg svært interessert i de grunnleggende emnene i bacheloren og at jeg kan ta med meg dette videre i en masterutdanning.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg startet som miljøterapeut under samme firmaet rett før jeg ble uteksaminert. I jobben som miljøterapeut tok jeg naturlig tak i litt mer administrative oppgaver som gjorde at firmaet så meg som en god ressurs på arbeidsplassen. Jeg ble deretter tilbudt avdelingslederjobb, da arbeidsgiveren min mente at dette var en aktuell rolle for meg å utvikle meg i. Miljøterapeutjobben var ordinær søkeprosess, så her lønner det seg å vise arbeidsgiver hvordan du kan hjelpe bedriften med nå målene sine.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben? 

Utdanningen spilte en viktig faktor inn i stillingen da velferdsvitere har god oversikt over det som er aktuelt i en avdelingslederrolle. Vi har oversikt over både arbeidsmiljøloven, NAV og kommunale tjenester. Daglig bruker jeg en rekke av det faglige vi lærte på høgskolen. Jeg tok også deler av utdanningen min i Finland, noe som gjorde av CVen min var litt utenom det vanlige. I tillegg har jeg drevet med studentarbeid og fagforeningsarbeid under studiene mine. Det viste arbeidsgiver at jeg har kapasitet til å holde på med mye på samme tid.

Jeg er med i alt fra tiltaksplaner og handlingsplaner, til bosettingssituasjoner og økonomi.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Jeg driver den daglige driften av tre avdelinger i Oslo og Moss. Det innebærer kommunikasjon og samarbeid med mange aktører, som NAV, frivillige organisasjoner, kommunen, velferdsetaten, pårørende, verger og så videre. Jeg er med i alt fra tiltaksplaner og handlingsplaner, til bosettingssituasjoner og økonomi. Daglig drift innebærer også økonomi, personal, opplæring, veiledning og mye mer.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Som de fleste som jobber innen helse- og velferdssektoren så benytter jeg meg av utdanningen min hver dag. Vi er flere velferdsvitere her jeg jobber, og jeg ser vi er gode på å få oversikt på systemnivå for å så dele opp hvordan vi tar saker videre ned på gruppe- og individnivå. Vi er grunnleggende flinke til å komme med nye syn på saken. Vi tenker helhetlig løp.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Vis deg frem under studietiden. Vær nysgjerrig på hva som foregår i samfunnet og hvilke utfordringer vi står foran innenfor feltet ditt. Du har valgt et studie som lar deg plukke av mange ulike arbeidsgivere med forskjellige utfordringer. Det er mange muligheter, både privat, kommunalt og statlig. Ikke legg så mye tid på å tenke at du ikke ser sammenhengen i løpet av studietiden, den kommer naturlig i arbeidslivet. Jeg tenker at enhver velferdsviter kommer til å finne jobben de trives i etter uteksaminering. 


Navn:
Marthe Sofie Kjellin
Studieprogram:
Bachelor i arbeids- og velferdsfag
Uteksaminert:
2017
Stillingstittel:
Avdelingsleder
Arbeidsgiver:
Stendi Heimta

Publisert 2. okt. 2019 15:10 - Sist endret 16. juni 2021 08:03