Miljøterapeut

Ann-Jeanette Schøne-Westerdahl jobber som miljøterapeut i Heimta Stendi AS.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere arbeids- og velferdsfag?

Jeg valgte å studere arbeids- og velferdsfag fordi det fremsto som et fremtidsrettet og allsidig studium med mange ulike jobbmuligheter etter endt utdanning.Jeg blir skikkelig inspirert og motivert av å finne frem til ressurser i mennesker, noe som også er en rød tråd i dette studiet. Personlig måtte jeg finne nye løsninger i mitt eget liv, da jeg måtte omskolere meg i godt voksen alder. 

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Fikk tips av en medstudent om at de trengte folk i det aktuelle firmaet. Jeg tok kontakt og ble invitert på et intervju. Jeg startet som tilkallingsvikar, og etter 6 mnd. blei jeg tilbudt fast jobb.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror det var helheten av utdanning, tidligere arbeidserfaring og personlig egnethet som var avgjørende. Det at jeg i tillegg til å ha en sosialfaglig utdanning og har jobbet nærmere 20 år i helsevesenet spilte en vesentlig rolle.

Det å møte mennesker med respekt, kjærlighet, forståelse, empati og trygghet har jeg opparbeidet meg en solid kompetanse på. Jeg har god kunnskap om mennesker i sårbare situasjoner og god på å bygge mellommenneskelige relasjoner. 

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Jeg jobber på bolig for mennesker med utfordringer i forhold til rus og psykiske lidelser. Dette er et tiltak for voksne over 18 år. Som miljøterapeut har jeg ansvar for å planlegge og gjennomføre helsefremmede, forebyggende, rehabiliterende og miljøterapeutiske tiltak. Dette i samråd med den enkelte beboer. Det handler mye om å veilede i bo-trening og å styrke det sosiale nettverket for beboerne. Jeg er blant annet med på å lage tiltaksplaner og handlingsplaner. Jeg samarbeider mye med andre aktører som NAV, fastlege, verge, DPS og pårørende, for å nevne noen. Jeg er også med på å sikre at omsorgstjenesten følger lovverk, politiske vedtak og kommunale bestemmelser. Medisinhåndtering inngår også i det daglige arbeidet (denne kompetansen opparbeidet jeg meg i min forrige utdanning).

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker utdanningen min hver dag i jobben ved for eksempel å benytte meg av ulike veiledningsmetoder som coaching. Ellers så har utdanningen gitt med et godt innblikk og en oversikt over hvordan velferdsstaten fungerer, noe som kommer godt med i denne jobben hvor det samarbeides mye med de ulike aktørene som er involvert i beboernes liv.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Engasjer deg! Frivillig verv og arbeid gjør seg godt på CVen din. Oppsøk aktuelle arbeidsgivere og spør om å få hospitere der en stund. Det vil skaffe deg relevant erfaring. Jeg brukte en måned av sommerferiene på å hospitere ved ulike bedrifter, noe jeg tenker er viktig da vi ikke hadde praksis lagt inn i utdanningen.


Navn:
Ann-Jeanette Schøne-Westerdahl
Studieprogram:
Bacehelor i arbeids- og velferdsfag
Uteksaminert:
2018
Stillingstittel:
Miljøterapeut
Arbeidsgiver:
Heimta Stendi AS

Publisert 4. okt. 2019 09:34 - Sist endret 16. juni 2021 08:03