Prosjektleder og jobbkonsulent

May Elizabeth Bjørdal jobber med arbeidsinkludering i Fontenehuset. 

Foto: Privat
Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere arbeids- og velferdsfag?

Det virket veldig spennende, og det føltes veldig nytenkende og ikke minst veldig aktuelt for samfunnet framover. 

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Gjennom ordinær søknads- og intervjuprosess.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror utdanningen min hadde mye å si. Jeg jobber med arbeidsinkludering og det er også den røde tråden i utdanningen min. Kompetansen jeg fikk på studiet innen Supported Employment er også essensiell da det ble spesifisert i stillingsannonsen. Samtidig som at tidligere arbeidserfaringer og erfaring fra prosjektarbeid gjennom høgskolen var viktig. 

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Jeg støtter medlemmer ut i arbeid. Dette gjelder både medlemmer som har ordinært arbeid fra før, og for medlemmer som er på vei tilbake til arbeidslivet. Jeg støtter medlemmer med å skrive søknader, drar på intervjuer med dem, forbereder dem til intervju, er med på jobbklubb ukentlig (samlinger med fokus på temaer innen arbeid), drar på karrieremesser osv. Rett og slett alt innen arbeid hvor medlemmer ønsker støtte.

Videre handler jobben om oppfølging av medlemmer som har kommet ut i arbeid. Jeg jobber også med å etablere «overgangsarbeid» (OA). Det er Fontenehusets egen arbeidstreningsmodell, hvor vi ønsker små stillinger i det ordinære arbeidslivet for medlemmene våre. Et medlem kan inneha stillinger mellom 6-9 måneder før et annet medlem får muligheten. Dette er en veldig god arbeidsinkluderingsmodell som alle fontenehusene i verden har. Medlemmene får da blant annet ordinær lønn, tilhørighet, mestring og arbeidserfaring. Når OA blir etablert vil jobben også innebære å følge opp både medlemmer og arbeidstakere for å støtte dem i samarbeidet.

Jeg bruker utdanningen min i alt jeg jobber med.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker utdanning min i alt jeg jobber med. Erfaringene fra prosjektarbeid er viktig. Supported Employment lever jeg så å si etter, da det er essensielt i arbeidsinkluderingsarbeidet jeg utfører. Kunnskap og kompetanse innen psykisk helse, kommunikasjon, relasjonsbygging og arbeidsmarkedet er også noe som er utrolig viktig. Det å jobbe selvstendig og i team drar man videre med seg fra utdanning til arbeidet man utfører.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Vis at du er god for den kompetansen du har, og vær stolt av tidligere arbeidsforhold og utdanning. Ikke minst vær trygg på deg selv. Dette kan være vanskelig i ulike søknadsprosesser, men prøv å være deg selv så godt du kan med godt humør. På denne måten får du vist til eventuelle fremtidige kolleger at du også vil passe godt i deres team. Vis at du ønsker jobben, og at du har lagt deg planer og mål for arbeidet ditt. Vær også ydmyk, samtidig som du må få fram at du har motivasjon for arbeidet du søker.


Navn:
May Elizabeth Bjørdal
Studieprogram:
Bachelor i Arbeids- og velferdsfag
Uteksaminert:
2017
Stillingstittel: Prosjektleder/jobb- og studiekonsulent
Arbeidsgiver:
Fontenehuset Rygge

Emneord: arbeids- og velferdsfag
Publisert 9. okt. 2018 14:57 - Sist endret 15. juni 2021 06:31