Veileder

Majla Dzabic jobber som veileder i NAV.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere arbeids- og velferdsfag?

Jeg valgte å studere arbeids- og velferdsfag fordi jeg er samfunnsengasjert og brenner for inkludering. Jeg har alltid visst at jeg har ønsket å jobbe med mennesker, og da jeg leste om dette studiet syntes jeg at det matchet veldig opp mot det jeg ønsket å fordype meg i. 

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Mitt primære ønske var å bli veileder på NAV. Jeg hadde stor interesse for en stilling som jeg fant på websiden til NAV, og søkte på den kort tid etter uteksaminering. 

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Hovedoppgaven er inntektssikring for brukere i form av økonomisk sosialhjelp. Jeg gir også råd og veiledning til brukere vedrørende økonomi. Lov om sosiale tjenester i arbeids- og velferdsforvaltningen er noe jeg tar i bruk daglig i jobben min.

Jeg har tatt med meg mye kunnskap om ulike samtalemetoder vi lærte om på studiet.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker utdannelsen min i jobben hver dag! Kommunikasjonsferdigheter er en svært viktig del av jobben. Jeg har tatt med meg mye kunnskap om ulike samtalemetoder vi lærte om på studiet. Jeg har også hatt stor nytte av det jeg har lært om juss og saksbehandling. Det er med andre ord en god blanding av de ulike emnene jeg hadde på høgskolen som har kommet veldig godt med i jobben jeg har. 

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Søk på aktuelle stillinger, ha et åpent sinn, vær nysgjerrig og bruk kompetansen din. Det er viktig at du har interesse for mennesker og viser at du har et ønske om å hjelpe mennesker på best mulig måte. 


Navn:
Majla Dzabic
Studieprogram:
Bachelor i arbeids- og velferdsfag
Uteksaminert:
2017
Stillingstittel:
Veileder
Arbeidsgiver:
NAV Moss

Publisert 9. okt. 2018 11:27 - Sist endret 15. juni 2021 06:31