Veileder og fagansvarlig

Johanne Djupang Gjerdsbakk jobber som veileder i Podium.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere
arbeids- og velferdsfag?

Jeg valgte dette studiet fordi det fremstod som en allsidig og fremtidsrettet utdanning med mennesket i sentrum. Arbeids- og velferdsfag har et bredt spekter av emner og fokusområder som kvalifiserer for jobb i både privat og offentlig sektor, samtidig som man opplever å kunne fordype seg i det man interesserer seg mest for av samfunnsaktuelle temaer.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg fikk min nåværende jobb via en bekjent som oppfordret meg til å ta kontakt med arbeidsgiver, da min utdanning var akkurat det de trengte. 

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Først og fremst var det min utdanning som velferdsviter som kvalifiserte meg for jobben. Men uten mitt frivillig arbeid innenfor veiledning av pårørende hadde jeg ikke hatt den jobben jeg har i dag. Veiledererfaring har betydd mye. Erfaring fra veiledning har jeg også fått gjennom jobben som studentambassadør på Høgskolen i Østfold. 

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Mine hovedarbeidsoppgaver er veiledning av deltakere som har vært lenge utenfor arbeidslivet av ulike helsemessige årsaker. Gjennom blant annet kartleggingsverktøy, motiverende samtale og coaching er målet å få deltaker til å selv se egne muligheter for arbeid. Her vurderer vi også ulike tilretteleggingsmuligheter og arbeidsevne. Som fagansvarlig gjennomfører jeg kvalitetssikring av rapporter og utvikler tiltakets faglige innhold. 

Uten mitt frivillig arbeid innenfor veiledning av pårørende hadde jeg ikke hatt den jobben jeg har i dag.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Studiet er veldig relevant i jobben jeg har, og det har gitt meg nyttig og viktig kunnskap som er etterspurt i arbeidslivet. Veiledningskompetansen jeg har med meg fra studiet bruker jeg hver dag. Brukermedvirkning er noe jeg setter høyt sammen med viktigheten av å møte mennesker der de er. Som veileder i tiltak avklaring møter man mennesker i veldig ulike livssituasjoner. Som velferdsviter besitter man kunnskapen til å gjøre disse møtene med respekt, se individet der det er og stille de riktige spørsmålene som kan skape endring. Det samme gjelder kunnskapen om viktigheten av arbeid både for enkeltindividet og velferdsstaten.

I min rolle som fagansvarlig er min faglige tyngde innenfor temaer som blant annet samfunnets oppbygging, rapportskriving og velferdsstatens lover og regler svært viktig, og noe som blir anerkjent av arbeidsgiver. 

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Engasjer deg i faglige samtaler og diskusjoner under utdanningen. Det er med på å utvikle deg faglig, og ikke minst forberede deg til arbeidslivet. Det er mye fokus på skriveteknikk og drøftinger i utdanningen. Det kan kanskje virke kjedelig, men det får du helt klart bruk for i arbeidslivet. Jeg vil også anbefale å engasjere seg i frivillig arbeid som engasjerer en selv. Vær bevisst samfunnet vi lever i og bruk deg selv og din kompetanse i arbeid du virkelig brenner for. Oppsøk potensielle arbeidsgivere og presenter deg selv og din kompetanse. Den er nyttig, aktuell og viktig!


Navn:
Johanne Djupang Gjerdsbakk
Studieprogram:
Bachelor i arbeids- og velferdsfag
Uteksaminert:
2015
Stillingstittel:
Veileder og fagansvarlig
Arbeidsgiver:
Podium 

Emneord: arbeids- og velferdsfag
Publisert 25. okt. 2018 17:30 - Sist endret 15. juni 2021 06:31