Jobbkonsulent

Crister Walther jobber som jobbkonsulent i Fretex Jobb og Oppfølging

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere arbeids- og velferdsfag?

Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med å hjelpe mennesker. Jeg følte at en utdanning i arbeids- og velferdsfag ville gi meg muligheten til akkurat det. Jeg mener også at utdanningen er fremtidsrettet og man får en kompetanse innen arbeidsinkludering som møter fremtidens samfunnsutfordringer på en bedre måte enn andre sosialfaglige utdanninger kanskje gjør.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg søkte først på en utlyst stilling og ble dermed innkalt på et førstegangs gruppeintervju. Deretter var det et andregangsintervju som var individuelt før jeg ble tilbudt en stilling.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Det er selvfølgelig vanskelig å si, men at arbeidsgiveren var kjent med studiet og hva en velferdsviter har å tilby var nok viktig. Jeg tror også at det at jeg hadde mange frivillige verv i løpet av studietiden var et pluss, da jeg ikke hadde noe relevant erfaring fra før. I tillegg føler jeg at jeg fikk vist på intervjuene at jeg virkelig hadde lyst på jobben.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

En arbeidsdag er egentlig aldri lik en annen, og dagene er veldig varierte.

Mine hovedarbeidsoppgave er å følge opp og veilede våre jobbsøkere mot mål som vi setter sammen.

NAV er vår oppdragsgiver og samarbeidspartner, og mye av jobben går også ut på å ha en dialog med jobbsøkerens veileder i NAV for å få til best mulige løsninger. En annen del av jobben er markedsarbeid, og å besøke bedrifter for å finne samarbeidspartnere som kan tilby ekstern arbeidstrening og praksis.

Forskjellige verv og frivillig arbeid kan være forskjellen som gjør at akkurat du får jobben, spesielt når man ikke har relevant erfaring fra før av.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker utdanningen min i jobben hver eneste dag! Blant annet kan jeg nevne samtaleteknikker som hjelper meg å finne motivasjon hos jobbsøkerne våre. Jeg har også god nytte av at jeg har kjennskap til relevant lovverk og en forståelse av hvordan Nav og velferdsstaten fungerer.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Benytt studietiden til å skaffe deg erfaringer som du kan ha på CV`en din. Forskjellige verv og frivillig arbeid kan være forskjellen som gjør at akkurat du får jobben, spesielt når man ikke har relevant erfaring fra før av.

Sett deg inn i hvilke styrker og egenskaper du har skaffet deg gjennom akkurat din utdanning som kan skille deg fra andre søkere. Sørg også for å lese utlysningstekstene nøye og få frem i søknadene dine at du vet hva som skal til for å gjøre de arbeidsoppgavene som trengs i jobben.


Navn: Crister Walther
Studieprogram: Bachelor i arbeids- og velferdsfag
Uteksaminert: 2018
Stillingstittel: Jobbkonsulent
Arbeidsgiver: Fretex Jobb og Oppfølging AS

 

Publisert 10. okt. 2018 13:22 - Sist endret 15. juni 2021 06:31