Koordinator

Cecilie Skaug jobber som koordinator i Kirkens bymisjon.

Foto: Privat
Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere arbeids- og velferdsfag?

Jeg valgte å studere arbeids- og velferdsfag fordi jeg ønsket å hjelpe mennesker i ulike situasjoner til å få innpass i arbeidslivet, eller bidra med å hjelpe til utdanning og bistå dem i en endringsprosess mot det de ønsker og det som er viktig for dem. Jeg har alltid hatt stor interesse for psykologi, regelverk og lover, så da falt det seg helt naturlig å ta denne utdanningen.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Da jeg jobbet på min forrige arbeidsplass fikk jeg lov av lederen min til å utfordre meg selv i andre arbeidsoppgaver som ikke var veldig relevant for min daværende stilling som veileder. Jeg fungerte som storkundeansvarlig og ambassadør. Jeg var systemansvarlig og superbruker på fagsystemet, samt NAV-support for bedriften. Jeg jobbet også som veileder med oppfølging av deltakere. Da Kirkens Bymisjon utlyste stillingen som sosialfaglig ansvarlig for tiltaket arbeidsforberedende trening (AFT) i Halden, tenkte jeg at dette var midt i blinken for meg. Jeg fikk jobben og dermed ansvaret for det faglige innholdet og utvikling av tiltaket. Etter en tid fikk jeg tilbud om å være koordinator for AFT-tiltakene i Østfold og takket så klart ja til det.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror at utdanningen min er ganske vesentlig for at jeg har fått jobben, men også tidligere erfaring og interesser.

Jeg ønsket å hjelpe mennesker i ulike situasjoner til å få innpass i arbeidslivet.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

I dag er min hovedoppgave å koordinere AFT-tiltakene mellom byene. Jeg har ansvar for måloppnåelse etter kravspesifikasjon for AFT, samt et overordnet ansvar for rapportering til NAV Fylke. Jeg sitter også som systemansvarlig og superbruker for fagsystemet og som frivillighetskoordinator og veileder.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker utdanningen min hver dag og i så å si alt jeg gjør. Alt fra samtaler med deltakere, samarbeid mellom etater, informasjon til deltakere, ansatte og samarbeidspartnere, innhenting av opplysninger og rapportering til de ulike etater.

Etter tre år på høgskolen blir man ganske god på lover og regelverk, samt at man får ett godt innblikk i hvordan samfunnet fungerer, noe som er svært verdifullt når man skal jobbe med mennesker som står i en endringsprosess, eller som har ulike utfordringer og trenger en som kan følge dem på veien mot målet

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Vær stolt av deg selv og fortell hva du har lært og hva du kan. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger på utdannelsen min.


Navn:
Cecilie Skaug
Studieprogram:
Bachelor i arbeids- og velferdsfag
Uteksaminert:
2015
Stillingstittel:
Koordinator for arbeidsforberedende tiltak i Østfold
Arbeidsgiver:
Kirkens Bymisjon

Publisert 9. okt. 2018 11:17 - Sist endret 15. juni 2021 06:31