Sykepleier

Elin Haugen har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Østfold. Hun har tidligere jobbet som sykepleier både i spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten, men er i dag både student og ansatt som konstituert helsesykepleier i skolehelsetjenesten i Fredrikstad kommune.

Elin Haugen er tidligere sykepleierstudent ved HiØ.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere Bachelorstudium i sykepleie ved Høgskolen i Østfold?

Jeg valgte å studere sykepleie i Fredrikstad, da det er nært hjemstedet. Jeg har barn, så det var mest gunstig å gjennomføre studier i nærmiljøet. Jeg hadde også hørt mye positivt om studiestedet, så valget var enkelt.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Det å ha en bachelorgrad i sykepleie gir mange muligheter videre og utdanningen gir mange yrkesmuligheter innen helse. Jeg tar videreutdanning som helsesykepleier og det har gitt meg mulighet til å søke på jobber innen helsevern for barn og unge. Jeg har en stilling innen skolehelsetjenesten i Fredrikstad kommune.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

De viktigste faktorene for at jeg fikk denne stillingen var at jeg hadde en bachelorgrad i sykepleie og hadde jobbet som sykepleier i tre år både i spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten. Men krav for å kunne søke på den stillingen jeg har nå, var også at jeg hadde startet på videreutdanning som helsesykepleier.

"De som velger å ta bachelorstudier i sykepleie blir svært attraktive på arbeidsmarkedet."

Elin Haugen, tidligere sykepleierstudent ved Høgskolen i Østfold.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Som konstituert helsesykepleier i skolehelsetjenesten jobber jeg med barn og unge, gir helseopplysning, undervisning, veiledning og rådgiving. Videre jobber jeg med forebygging, smittesporing og vaksinering. Jeg snakker med barn, unge, foresatte eller lærere om ulike temaer som for eksempel: fysisk og psykisk helse, seksuell helse, kropp og utvikling, prevensjon, sosiale utfordringer, aktivitet, ernæring, rusmidler og tobakk og skilsmisse.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg benytter min utdanning som sykepleier hver dag, med fokus på kunnskapsbasert praksis som er en grunnpilar i sykepleie. Det vil si at jeg hver dag tar avgjørelser på bakgrunn av forskningsbasert kunnskap og erfaringer jeg har opparbeidet meg i praksis som sykepleier/konstituert helsesykepleier, samt tar hensyn til brukerens ønsker og behov.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

De som velger å ta bachelorstudier i sykepleie blir svært attraktive på arbeidsmarkedet. Gjennom studietiden er det mye praksis på ulike steder i spesialisthelsetjenesten og i kommunehelsetjenesten, innen somatikk og psykiatri. Gjennom disse praksisperiodene i studiet blir en godt kjent. De fleste får tilbud om arbeid før de er ferdige som sykepleiere.


Navn: Elin Haugen
Studieprogram: Bachelorstudium i sykepleie, heltid
Stillingstittel: Konstituert helsesykepleier
Arbeidsgiver: Skolehelsetjenesten, Fredrikstad kommune

Publisert 22. mars 2021 13:52 - Sist endret 9. sep. 2022 12:01