Bioingeniør

Stine Holsbrekken jobber som bioingeniør på Kristiansand Sykehus.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere bioingeniør?

Min vei til å studere bioingeniørfag var litt kronglete. Jeg hadde lyst å begynne på bioingeniørstudiet rett etter VGS, men jeg dro til London og tok en bachelorgrad og en mastergrad i noe helt annet. Etter jeg flytta hjem til Norge med en veldig spennende (men for meg ubrukelig) utdanning, bestemte jeg meg for å studere til å bli bioingeniør. Det er en veldig spennende jobb med utrolig mange valgmuligheter. At man kunne jobbe innen så mange ulike fagfelt var en av grunnene til at jeg valgte dette studiet.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg fikk denne jobben etter jeg hadde jobbet i min nåværende jobb i to år som sommervikar. På denne måten var jeg allerede kjent med laboratoriet, arbeidsrutinene, arbeidsoppgavene og kollegaene når jeg søkte jobb der, og jeg viste at arbeidsgiver gjerne ville at jeg skulle komme tilbake etter jeg var ferdig med studiene.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben? 

Jeg tror min tidligere arbeidserfaring på den arbeidsplassen var den avgjørende faktoren for at jeg fikk denne jobben. Jeg hadde fått vist fram hvem jeg var og hva jeg kan, og jeg gikk utrolig godt overens med de som jobbet der.

Som bioingeniører har vi alle samme bakgrunn, så man må skille seg ut på andre måter for å bli attraktiv for arbeidsgiver. Jeg tror arbeidsvilje, personlighet, erfaring og engasjement er faktorer som vektlegges når arbeidsgiver skal ansette, og dette får man vist fram på praksis, sommerjobb og jobb ved siden av studiene.

Få dere en relevant sommerjobb! Dette er en fantastisk mulighet til å vise seg fram til potensielle arbeidsgivere, og man får relevant erfaring til den dagen man begynner i jobb.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Mine arbeidsoppgaver varier veldig da Kristiansund sykehus har en liten lab og alle rullerer på arbeidsoppgavene. Mine arbeidsoppgaver er innen hematologi, medisinsk biokjemi, blodbank og blodtypelab, poliklinikk og preanalyse/prøvemottak. På denne måten blir man ikke lei av arbeidsoppgavene, man får bred erfaring innenfor ulike fagfelt, og det er utrolig lærerikt.

Jeg er mest inne i blodbanken og dette er noe jeg synes er veldig hyggelig. Man får fulgt blodet fra det tappes fra giveren, gjennom produksjon av blodkomponentene, til det gis ut til pasient. Er man på tapping er det sosialt, og man møter mange utrolig hyggelige mennesker. Blodgivere er noen fantastiske mennesker, som tar tid ut av de travle hverdagene sine for å hjelpe andre.

I blodbanken kan man også få utfordret seg selv litt i stressende situasjoner når man må løpe opp til operasjon med kriseblod, eller gjøre klart blod til pasient som skal videre med helikopter. 

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker utdanningen min i jobben hver dag. All teorien vi lærer på studiet danner basen for alt jeg lærer i jobb. Praksisen gjennom studiet hjelper deg å forstå arbeidsrutinene i hverdagen lettere. Kunnskap er overførbar, så selv om jeg hadde praksis og lærte meg èn type maskin, så gjør det det lettere å lære seg nye type maskiner nå.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Få dere en relevant sommerjobb! Dette er en fantastisk mulighet til å vise seg fram til potensielle arbeidsgivere, og man får relevant erfaring til den dagen man begynner i jobb. Få dere en relevant jobb ved siden av studiene om dere har mulighet. Om det ikke er innenfor fagfeltet dere ikke vil jobbe med senere, så spiller ikke det så stor rolle. All erfaring er god erfaring.


Navn:
Stine Andrea R. Holsbrekken      
Studieprogram:

Bachelor i bioingeniørfag
Uteksaminert:
2019              
Stillingstittel:

Bioingeniør
Arbeidsgiver:
Kristiansund Sykehus

Publisert 26. nov. 2019 13:58 - Sist endret 14. juni 2021 20:10