Bioingeniør

Anette Selnes jobber som bioingeniør ved Oslo Universitetssykehus, Blodbanken i Oslo.

Foto: Privat.

Hvorfor valgte du å studere bioingeniør?

Jeg valgte å studere bioingeniør fordi jeg syntes biologi var et veldig spennende fag på videregående, og ønsket da å gå videre med det. Jeg visste selv ikke så mye hva en bioingeniør jobbet med, men leste meg litt opp og fant ut at det hørtes spennende ut.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg søkte på en utlyst stilling, og ble innkalt på intervju, også var jobben I boks før bacheloroppgaven var levert. 

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben? 

Utdanningen var hovedgrunnen til at jeg fikk jobben. I tillegg tror jeg tidligere arbeidserfaring hvor jeg kunne vise til selvstendighet og ansvarsbevissthet hadde litt å si.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Jeg jobber på seksjon for immunhematologi/blodtypeserologi på Ullevål sykehus, som er en av tre seksjoner innenfor Blodbanken i Oslo. Mine hovedarbeidsoppgaver er å kartlegge blodtypen, finner antistoffer i blodet og identifiserer disse hos gravide kvinner, blodgivere og pasienter ved hjelp av både automatiske og manuelle metoder. Jeg har også ansvaret for utvelgelse, klargjøring og utlevering av blodprodukter ved behov for blod på alle sykehusene i Oslo. I tillegg er seksjonen jeg jobber på nasjonalt kompetansesenter for blodtypeserologi, som vil si at vi får tilsendt problematiske prøver fra de andre blodbankene i landet. 

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jobben krever at jeg har denne utdanningen. Både grunnleggende laboratorieteknikker og litt mer spesifisert kunnskap innenfor transfusjonsmedisin som vi lærte under utdanningen har vært viktig for den faglige forståelsen av hva vi gjør og hvorfor prøvesvarene blir som de blir. Det har vært viktig å ha den grunnleggende forståelsen av kroppen, cellene og deres funksjoner og reaksjoner, for å forstå det litt mer unormale.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Mitt aller beste tips er: Vær deg selv. Ellers er det viktig å vise interesse for faget. Vise at du er engasjert, arbeidsom, samarbeidsvillig og selvstendig. Skrive skreddersyde søknader til hver enkel potensielle arbeidsgiver, for å vise at du har satt deg inn i hver enkelt stillingsannonse.


Navn:
Anette Selnes
Studieprogram:
Bachelor i Bioingeniørfag
Uteksaminert:
2017
Stillingstittel:
Bioingeniør
Arbeidsgiver:
Oslo Universitetssykehus, Blodbanken I Oslo

Publisert 16. des. 2019 13:06 - Sist endret 14. juni 2021 20:10