Åpne foredrag om vold i nære relasjoner

I november markeres FNs dag for avskaffelse av vold mot kvinner. Den 28. november holder to av høgskolens forskere foredrag om vold blant unge voksne. 

Fotoillustrasjon: Colourbox.com.

Vold mot kvinner er aldri en privatsak, men et samfunnsproblem som rammer millioner av kvinner og bremser utviklingen av alle samfunn. FN arbeider for at alle jenter og kvinner skal vokse opp i en trygg verden, uten frykt for liv og helse. 

Denne kvelden er et åpent møte som belyser vold blant unge voksne. 

Førsteamanuensis Stine E. Torp Løkkeberg ved HiØ presenterer resultater fra en nylig publisert artikkel som identifiserer og beskriver negative opplevelser mellom ungdom som er i en intim relasjon, eller i et forhold.

Hun skal også si noe om høgskolens videreutdanningstilbud: Vold i nære relasjoner og Tiltak mot seksuelle overgrep mot barn. 

Høgskolelektor Hoger Karadaki ved HiØ skal snakke om kulturelle perspektiver på vold i nære relasjoner.

I dette innlegget setter han søkelyset på hvordan frihet over eget liv og likestillingen mellom kvinner og menn kan være løsningen mot volden mot kvinner.

Han vil ta utgangspunktet i kvinners rettigheter, plikter og roller i familien.

Sosionom med spesialisering Marte Nilssen: Helsestasjon for ungdom Fredrikstad kommune  - Praktiske perspektiver og vinklinger.

Arrangørene Soroptimistene i Fredrikstad og Borge sammen med Fredrikstad kommune. 


Høgskolen i Østfold tilbyr videreutdanningene:

 

Publisert 21. nov. 2023 10:14 - Sist endret 21. nov. 2023 10:14