Høgskolen i Østfold godt representert på Sykepleierkongressen

Første til andre desember ble Norsk Sykepleierforbunds Sykepleiekongress gjennomført på The Qube, Gardermoen. Her deltok 1200 av landets sykepleiere- fysisk- mens ca. 1000 deltok digitalt. Høgskolen i Østfold hadde fire postere presentert.

Vivian Nystrøm foran poster
Vivian Nystrøm. Foto: Privat

Vivian Nystrøm presenterte en poster basert på deler av sitt doktorgradsarbeid med fokus på 21 kommunale legers erfaringer med å henvise pasienter til kommunale akutte døgnenheter (medforfattere Hilde Lurås, Patrik Midløv og Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen). Studien viser at de kommunale legene var skeptiske til å benytte KAD som et alternativ til sykehusinnleggelse. Disse bekymringene var knyttet til færre diagnostiske muligheter og lavere medisinsk kompetanse gjennom dagen. Dette stiller høyere krav til både sykepleierkompetanse og bemanning på KAD. Følgelig hadde denne skepsisen innvirkning på hvordan de kommunale legene brukte KAD-tjenester.

Eli-Anne Skaug foran poster
Eli-Anne Skaug. Foto: Privat

Eli-Anne Skaug presenterte posteren «Å føle seg ivaretatt- sentralt for pasienters opplevelse av kvalitet under sykehusinnleggelse» (medforfattere Anne Karine Roos og Ann Karin Helgesen). Funnene baseres på intervjuer med 39 pasienter, hvor halvparten ble intervjuet etter opphold ved det gamle sykehuset i Fredrikstad, og halvparten etter opphold ved sykehuset på Kalnes. Konklusjonen er at forutsetningen for å tilby tjenester av god kvalitet er kompetent personale som er tilgjengelige og har tid. 

Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen presenterte to postere. Den ene presenterte funn fra en multisenterstudie basert på spørreskjemaundersøkelse med pasienter etter dagkirurgisk opphold ved tre ulike sykehus (medforfattere Anne-Marie Gran-Bruun, Katrine Svensen, Elin Johansen, Thor-David Halstensen og Anette Gustavsson). Resultatene viser til områder med behov for kvalitetsforbedring i forbindelse med det økte fokuset på dagkirurgiske inngrep. I forbindelse med studien ble et verktøy for kartlegging av postoperativ restitusjon oversatt og validert på norsk.

Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen foran poster
Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen. Foto: Linda Lavik

Den andre posteren presenterte funn fra åtte fokusgruppeintervjuer med veiledere for sykepleie- og vernepleiestudenter i kommune- og spesialisthelsetjenesten (medforfattere Siri Brynhildsen, Mette Tindvik Hansen, Vigdis Abrahamsen Grøndahl. Øvrige bidragsytere: Ina Kristin Blågestad, Anne Grethe Gregersen, Lars Gunheim-Hatland, Wenche Charlotte Hansen, Inger Hjelmeland, Anne Herwander Kvarsnes, Mona Martinsen, Richard Olsen). Funnene viser til kompleksiteten i sykepleietjenesten, med behov for både grunnleggende og avanserte praktiske ferdigheter og evne til personsentrert omsorg. Dette stiller høye krav til veilederes kompetanse. Studien synliggjør behovet for formell utdanning av veiledere og for å etablere verktøy for å støtte veiledere i deres viktige bidrag til utdanning av fremtidens sykepleiere og vernepleiere.

 

Publisert 6. des. 2021 13:45 - Sist endret 6. des. 2021 13:45