Aktuelle saker - Side 4

PODCAST. Ingjerd Skafle sin interesse for autisme startet gjennom jobben som lektor i videregående skole. Der har hun over flere år jobbet med elever med autismediagnose. Hun ville lære seg mer om diagnosen og har siden fordypet seg i dette både gjennom en mastergrad og nå gjennom en doktorgrad. Målet hennes er å bidra til å avdekke feilinformasjon og stereotypiske holdninger som florerer om diagnosen, spesielt innenfor sosiale medier.  

PODCAST. Høgskolens ferske prorektor for forskning og formidling er utdannet molekylær cellebiolog og har drevet med forskning i en eller annen form hele sin yrkesaktive karriere. Hun mener det gir ekstra motivasjon å jobbe med noe som gir mening. 

Mandag 16. august var første skoledag for de første studentene som tar det nye masterstudiet i avansert klinisk sykepleie ved Høgskolen i Østfold. Når de er ferdig med utdannelsen om to år vil de være enda bedre til å ivareta en utvikling der pasienter stadig har mer komplekse sykdomsbilder.  

Sykepleierstudentene fikk i forrige uke æren av å være de første til å ta i bruk Høgskolen i Østfolds nye ferdighetssenter. Der vil mange lære god helsehjelp og akutt livredning. Store og fine lokaler, med nytt medisinsk utstyr, står klare for flere til studiestart.

Høgskolen i Østfold har arvet en ambulanse. – Den blir utstyrt, kjørbar og klar til høstens undervisning, sier Lin Eik Ulvøy fra høgskolens baceholorstudium i paramedisin.

Studenter fra Bachelor i bioingeniørfag ved Høgskolen i Østfold står nå klare for å teste medstudenter som har behov for å gjennomføre ferdighetstrening, intern praksis og laboratoriearbeid for å opprettholde normal studieprogresjon. 

– Kompetansebroen gir viktig, nyttig og kvalitetssikret informasjon, og er lett tilgjengelig. Det er en sikker kilde til informasjon og vil bidra til økt kompetanse både i utdanning og i tjenestene, sier dekan Terje Grøndahl ved HiØ om den nyopprettede digitale plattformen som er et samarbeid som omfatter 13 kommuner, ett sykehus, en høgskole og fagskole. 

Det er faktisk noe personer som skal jobb med å forsvare og sikre organisasjoner mot nettangrep må prøve å forstå. Det trengs med andre ord mer enn kompetanse på programmering for å avsløre såkalte hackere. Høgskolen i Østfold med fler har nå fått gjennomslag for et stort EØS prosjekt som skal sikre denne kompetansen hos nettsikkerhetspersonell.