Klare for å ta sykepleierfaget til et høyere nivå

Mandag 16. august var første skoledag for de første studentene som tar det nye masterstudiet i avansert klinisk sykepleie ved Høgskolen i Østfold. Når de er ferdig med utdannelsen om to år vil de være enda bedre til å ivareta en utvikling der pasienter stadig har mer komplekse sykdomsbilder.  

Tina Knudsen og Rikke Tuddenham er to av de nye studentene som starter på mastergraden i avansert klinisk sykepleie denne høsten. Foto Nina Fredheim/HiØ.

Tina Knudsen og Rikke Tuddenham starter på mastergraden i avansert klinisk sykepleie denne høsten. 

– Jeg ønsket å ta denne mastergraden for å utvikle meg, lære litt mer og for å bli bedre i jobben min, sier Tina Knudsen. Ved siden av studiene fortsetter hun samtidig fullt i jobben ved legevakta i Fredrikstad. 

Knudsen gleder seg til å starte studiene. 

– Jeg regner med det blir tøft, men mye å lære og det blir gøy. Jeg føler meg allerede faglig trygg i jobben, men gjennom mastergraden får jeg tatt kompetansen opp på et enda høyere nivå, sier hun. 

– Vi ser at pasientene får mer og mer sammensatte problemstillinger, og blir sykere og får mer kompliserte sykdomsbilder. Da er det viktig med kompetanse som gjør at vi kan hjelpe pasienten på best mulig måte, utrykker Knudsen.

Rikke Tuddenham (til høyre på bildet over) jobber ved Kurland sykehjem i Sarpsborg kommune. Hun har jobbet som sykepleier i 9 år og er som Tina Knudsen også klar for faglig påfyll.

Fra venstre; førsteamanuensis Ann-Chatrin Leonardsen, professor Ann Karin Helgesen og professor Vigdis Abrahamsen Grøndahl. Alle gleder seg til å ta i mot de nye studentene ved masterstudiet i avansert klinisk sykepleie. Foto: HiØ

Førsteamanuensis Ann-Cathrin Leonardsen er både forsker og underviser ved Høgskolen i Østfold, og tilknyttet den nye mastergraden. Hun var en av de ansatte som ønsket velkommen til de nye studentene mandag 16. august. Leonardsen fortalte de nye studentene at masterstudiet vil gi dem mer tyngde i faglige spørsmål, og løfte dem opp på et høyere nivå.

– Mastergraden er nyttig for dere selv, pasienten, pårørende og for arbeidsgiver. Du blir tryggere på å argumentere faglig og du får bedre verktøy og faglig bakgrunn for å kunne diskutere problemstillinger for eksempel med lege, sa Leonardsen. 

Mer om masterstudiet i avansert klinisk sykepleie

Ved å studere master i avansert klinisk allmennsykepleie vil du imøtekomme dette behovet ved å lære håndtering av mennesker med ulike og komplekse sykdomsbilder, i tillegg til akutte, kortvarige, kroniske, somatiske, psykiske og/eller rusrelaterte helseutfordringer.

Etter fullført og bestått masterstudium vil du være kvalifisert til spesialistgodkjenning i avansert klinisk allmennsykepleie.

Masterutdanningen er relevant for deg som jobber i kommunehelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten og i andre deler av helsetjenesten, står det om studiet i studiekatalogen

Les om masterstudiet i avansert klinisk sykepleie i studiekatalogen

Ny og etterspurt masterutdanning i avansert klinisk sykepleie (arkivsak hiof.no)

Nytt masterstudium styrker sykepleieren og pasienten (kronikk)

Av Nina Skajaa Fredheim
Publisert 16. aug. 2021 13:03 - Sist endret 17. sep. 2021 14:56