Spjelkavik videregående skole

CLIL - religion på engelsk i Internasjonal klasse Vg3 2009-2010

Faglærer: Solveig Klungsøyr
Lærebøker: Aronsen, Notaker, Larsen: Eksistens, Gyldendal forlag og J. Glyn Harris: GCSE Religious Studies, Longman Revise Guides.

I første semester ble følgende emner undervist på engelsk (30% bilingvalt): Religionskunnskap, litt hinduisme og buddhismen og deler av islam. Lærer snakker bare engelsk i timene og alle ukeplaner er skrevet på engelsk. Disse ble delt ut og lagt på Fronter. I tillegg ble et minivokabular engelsk -norsk med viktige begrep i religion og faglige oppsummeringer/sammendrag delt ut, noen ganger med alternativ norsk versjon. Elevene har kommunisert både på engelsk og norsk. Prøver har blitt gitt på engelsk, men med norsk oversettelse.

CLIL - historie på engelsk i Internasjonal klasse Vg3 2009-2010

Faglærer: Odd Erik Berild
Lærebok: Burton F. Beers, World History - Patterns of Civilization, Prentice Hall

Det undervises på engelsk i verdenshistorie og på norsk i norgeshistorie. Kun engelsk blir benyttet i undervisningssituasjonen og i skriftlig materiale og prøver. En fordel med CLIL- klassene er at det er lettere å benytte seg av engelskspråklige ressurser på internett som tekster, lyd- og bildefiler. Ved skriftlig-muntlige prøver blir språklige hensyn tatt ved at en del av prøven blir satt av til å gjøre rede for viktige begreper. Disse skal defineres og settes inn i en relevant sammenheng. Dette skaper forutsigbarhet og oppleves som språklig nyttig for elevene.

CLIL - historie på engelsk i Internasjonal klasse Vg2 2009-2010

Faglærer: Hårek Sande
Lærebok: Burton F. Beers, World History - Patterns of Civilization, Prentice Hall

Faget blir undervist 50% bilingvalt. Elevene har hatt utveksling fra Belgia og gjennomførte i den forbindelse et historieprosjekt om 2. verdenskrig som munnet ut i en muntlig presentasjon på engelsk. Elevene arbeidet i grupper med to verter og to gjester i hver gruppe. Gjennom hele uka var de dermed avhengige av å kommunisere og samarbeide om et felles mål.

I samme periode som det arbeides bilingvalt med dette temaet i verdenshistorie, lager elevene forberedelsesspørsmål knyttet til belgisk historie og kultur. Gjenbesøket til Belgia skal skje i uke 10.

Publisert 19. feb. 2020 16:04 - Sist endret 1. feb. 2021 08:11