Utlysning av midler til pilot-prosjekt undervisningsopptak

 

UTLYSNING AV MIDLER TIL PILOT-PROSJEKTER

Som del av høgskolens satsning på fleksibel utdanning, ønsker ledelsen å sette fokus på undervisningsopptak i studieåret 2015/2016. I den forbindelse lyses det ut prosjektmidler
i størrelsesorden 50.000 – 100.000 pr. søker.
 
Målgruppen er: fagansatte som kan søke enkeltvis eller som team.

Det er ønskelig at en gjennom disse prosjektene kan øke kvaliteten og fleksibiliteten i studietilbudet. Prosjektene skal  gi erfaring med nye måter å legge til rette for studenters læring på.
 
Det legges vekt på at opptaksmåtene som benyttes er innenfor de verktøyene HiØ pr. i dag har support fra IT-drift. Det vi si Techsmith Relay, Adobe Connect, My Mediasite og Mediasite Recorder.

De som søker vil få nødvendig teknisk support fra IT-drift. I tillegg vil PULS tilby veiledning i pedagogisk bruk av undervisningsopptak.

  • Techsmith Reylay og My Mediasite er opptaksutstyr for opptak fra egen PC og kan foregå på eget kontor eller i undervisningsrom.
  • Adobe Connect er et nettmøteverktøy som tilrettelegger for dialog og undervisning og som har opptaksmuligheter.
  • Mediasite Recorder egner seg til direktesending (streaming) og opptak av forelesninger.

Det er ønskelig med minst to søknader fra hver avdeling, der en av søknadene skal øremerkes bruk av Mediasite Recorder.

Organisering av pilotprosjektene:

De tildelte prosjektene organiseres i en ressursgruppe hvor deltakerne deler erfaringer seg imellom og diskuterer aktuelle løsninger ved jevnlige møter ( 1- 2- pr. halvår).
Deltakerne inviteres til et oppstartseminar ved studiestart høsten 2015 i regi av PULS. Underveis i prosjekt tilbys deltakerne også veiledning.
Når prosjektene er avsluttes arrangeres en fagdag for hele høgskolen. Prosjektdeltakerne forventes å legge fram sine prosjekter på dette seminaret.
 
PULS har et koordinerende ansvar for prosjektene og vil også ha en sentral rolle i behandling av søknadene. PULS arrangerer søkerseminarer i hhv Halden 21. mai og Fredrikstad 22. mai. Seminarene er fra 10.00-12.30 inkl lunch. Påmelding innen 20. mai til puls@hiof.no.

Hvorfor og hvordan skal undervisningsopptak benyttes?

I søknaden gis en kort presentasjon av:

  • Hvordan undervisningsopptaket er tenkt?
  • Pedagogiske begrunnelser for prosjektet?:

Eksempelvis vanskelig undervisningsstoff der studentene kan få muligheter til å repetere, undervisningsinnhold i emner der det er stor strykprosent, tilrettelegging for økt studentaktivitet
i form av forberedelser til samlinger eller frigjøring av verdifull tid med foreleser til dialog, øvinger eller lignende (utprøving av modeller rundt prinsippene om det omvendte klasserom).

  • Hvordan prosjektet kan bidra til økt fleksibilitet for studentene.?
  • Det bør fremkomme av søknaden hvorledes prosjektet kan tenkes videre eskalert ved den aktuelle studieretning eller avdeling? 

Prosjektene skal som en hovedregel gjennomføres i løpet av studieåret 2015 – 2016. Søknaden skal være på 1 – 2 sider og signeres/godkjennes av dekan. Søknaden sendes til puls@hiof.no innen 1. juni.

 
Publisert 27. juni 2018 12:55 - Sist endret 2. feb. 2019 09:24