Møte i nettredaksjon 24. april

Google Analytics - hva skjer?

Kort orientering om vår bruk av Google Analytics. 

Google Analytics brukes blant annet til å generere besøksstatistikken i Vortex. 

Vi bruker pr. i dag den versjonen av Google Analytics (GA) som heter Universal. Fra 1. juli erstattes den av GA4. Datatilsynet har varslet at de kommer til å fatte et formelt vedtak som kan innebære at GA blir ulovlig. 

UiO har vurdert personvernet i sitt oppsett av GA og kommet til at bruken er i tråd med personvernregelverket. Enn så lenge kommer vi til å følge UiOs vurderinger, noe som betyr at vi innen kort tid går over til GA4. Så avventer vi vedtak fra Datatilsynet. 

Fotoware og behov for nye bilder

Arbeidet med Fotoware går fremover, men vi ser blant annet at vi har for lite oversikt over rettigheter og GDPR for de bildene vi har per i dag.  Det er derfor behov for å få tatt nye bilder.

Vi ønsker derfor innspill fra alle enhetene hva slags bilder dere trenger, så kommer vi til å legge opp et fotoprosjekt for å få tatt nye bilder. 

Spørsmål fra Irene om tilgang til samtykkeløsning for bilder: det er en innebygd samtykkeløsning i Fotoware. Informasjon og opplæring i denne vil bli gitt etterhvert. 

Nynorsk HiØ

Vi har fått rapport fra språkrådet om bruken av nynorsk og bokmål i 2022 for HiØ og Fremmedspråksenteret. 

I rapporten kommer det fram til at vi har 5% nynorske nettsider, og bare 1,8% i word-dokumenter. Språkrådet har også sett på nynorskbruken i sosiale medier.  I gjennomgangen skal de ha sett bort fra sider i sidestrukturen som vi har gitt beskjed om at ikke skal telles med, som gamle eksamensoppgaver, historisk arkiv og studentsider om utveksling. 

HiØ får klar beskjed om at vi må gå hardere til verks dersom vi skal etterleve kravet om 25% nynorsk. 

 

Studiestart

Inger orienterer om studiestart: 

  • Åpningsdagen tirsdag blir på Båthuset Scene i Fredrikstad, og på fotballbanen i Halden. 
  • Faglig opplegg fra onsdag-fredag  i åpningsuken utvides fra kl 10.00 og frem til 14.00 (tidligere kl. 12.00)
  • Registrering flyttes bort fra åpningsdagen til påfølgende onsdag
  • Torget eksternt flyttes til uke 2, slik at også 2. og 3. -års studenter kan delta på dette.

Studiestart i mine studier

Utviklerne bak mine studier har laget et opplegg for at studiestartinformasjon ved UiO kan legges inn i Mine studier. Det jobbes med å få dette på plass også for HiØ til studiestart. Dette vil bl.a. innebære at en versjon av sjekkliste for nye studenter også vil være tilgjengelig i appen, hvor man kan krysse av etterhvert som man fullfører de forskjellige stegene. Mer info kommer. 

Publisert 4. mai 2023 11:03 - Sist endret 4. mai 2023 11:04