Møte i Nettredaksjonen

Fotoware, mediesenter, forsideredigering

Referat

Fotoware

Vi har gått til innkjøp av systemet Fotoware, som er en nettbasert mediebank/bildearkivløsning. Dette kommer til å erstatte Flickr som HiØs bildearkiv. 

Fotoware har veldig mange funksjoner, blant annet kan vi forhåndsdefinere nedlastningsstørrelser beregnet på de forskjellige kanalene vi bruker bilder i, det er en innebygget løsing for fotosamtykke m.m. 

Pga. teknisk krøll fra leverandøren fikk vi ikke muligheten til å demonstrere løsningen i praksis denne dagen, så vi tar en mer omfattende demo på et senere møte. 

Mediesenter

Mediesenteret (selvbetjeneingsløning for plakater osv.) opphører når avtalen med leverendøren får ut nå snart. Alle logoer for alle enheter ligger nå tilgjengelige under Dokumentmaler på For-ansatte sidene

Forsideredigering

Flere institutter jobber nå med å ta i bruk forsideboksene på forsiden eller under forskning. 

Det er anbefalt å bruke plassen til toppbildet på forsidene til fakulteter osv. som et frontefelt (kan også plasseres lenger ned på siden om man ønsker det). 

Siden forsider er noe det har kommet spørsmål om, har vi oppdatert veiledningen for å redigere forside slik at den viser for de nye malene. 

Det er også lagt til flere bilder i veiledningen for spesielle innstillinger på bokser, som er det som må brukes om man skal lage "frontesaker". 

Tanken er å etterhvert også legge til flere visuelle eksempler på bruk av komponenter(uio.no).

Utfordringer i nettansvarligrollen?

Vi tok en runde rundt bordet om det er noen utfordringer i nettansvarligrollen og om det er behov for mer opplæring. 

  • Generelt godt samarbeid
  • Det oppleves ingen store utfordringer inn mot ledelse eller fagansatte
  • Uklart hvor grensene går for ansvar i arbeidet med studiekatalogen
Publisert 7. mars 2022 09:43 - Sist endret 24. nov. 2023 15:54