Møte i Nettredaksjonen

UU-sjekk i Vortex, oversikt SoMe-kontoer

Referat

UU-sjekk i Vortex

Forrige uke kom ble automatisk sjekk for brudd på kravene om Universell utforming lansert i Vortex. Eventuelle brudd rapporten fanger opp vil bli markert på siden på samme måte som rapporten for brutte lenker. Man finner også lenker til nærmere forklaringer av kravene i tilknytning til de markerte feilene. 

Vi så på tre eksempelsider med feil, som:

  • Feil rekkefølge på overskrifter (dette vil nok være den aller vanligste feilen)
  • Tomme overskrifter
  • Feil på koding i HTML (typisk ved klipp/lim fra andre kilder)

Viktig å være obs på at denne funksjonen ikke er ferdigutviklet, men en BETA versjon. Den fanger heller ikke opp alle typer feil, for eksempel fanger den ikke opp overskrifter som er laget kun med bold tekst. Derfor anbefales det å kombinere med "Check accessibiity"-knappen som allerede finnes i Vortex.  

Foreløpig finnes det ikke en aggregert rapport tilgjengelig i Vortex, slik man har for f.eks. lenkebrudd, hvor man kan se en totaloversikt over sider med feil. 

Les mer: automatisk sjekk for UU-brudd på nettsider i Vortex (uio.no)

Eventuelt

Oversikt over SoMe-kontoer

I et tidligere møte etterspurte Mona en oversikt over alle SoMe-kontoer ved fakultetene. HVO (Carita) lurte på hva som er status her. 

Mona har fått en oversikt fra LUSP, men har ikke fulgt opp fra de øvrige. LUSP sendte ut en spørreundersøkelse - kanskje det kan være en idè også for de andre?

 

 

 

 

Publisert 23. aug. 2022 10:25 - Sist endret 20. jan. 2023 13:00