Nettredaksjon 30 april

Ny forsideredigering, workshop nye fakultetsnettsider

Ny forsideredigering

USIT har lansert en ny måte å redigere forsider på. Pål tok en gjennomgang av hva som er nytt i den nye malen. 

Arbeidet med å implementere foregår nå. UIST har tatt kopi av alle forsider og konvertert til forsidemal. Hvis dere ser filer med navn "index-ny-forsideredigering.html", så er det derfor. 

Når og hvordan skjer det?

USIT skal gå gjennom kopiene sammen med Pål for å se om det er sider hvor konverteringen fører til feil, f.eks. kan dette gjelde forsider med skulte bokser eller hvor man har brukt "relatert innhold" (som man ikke skal bruke, forf. anm. ).

Gjennomgangen skjer i uke 18. Det er mulig den nye malen kan bli tilgjengelig allerede uke 18. Konvertering av eksisterende sider vil skje i uke 19. 

Publiseringstopp

. Alle forsider vil da bli låst for redigering i en kort periode (2-3 timer) den dagen det innføres. Dette vil ikke påvirke sidene for brukerne, kun de som redigerer forsider. 

Versjonshistorikk

Når forsidene konverteres, blir det lagret en kopi av den gamle siden. Versjonshistorikken til dokumentet blir ikke med når den blir konvertert, men vil ligge i kopien av den gamle siden. Vi anbefaler å ta vare på kopiene for sider der man  av forskjellige grunner ønsker å kunne ta vare på versjonshistorikken

Informasjon

Pål sender ut informasjon til alle publisister i adm om at ny forsideredigering innføres, men fint om dere kan videreformidle dersom det er publisister på avdelingene som trenger å få beskjed. 

Mer info

Workshop organisasjonsendring og nye nettsider fredag 7. 5

 
Publisert 23. aug. 2021 11:36 - Sist endret 20. jan. 2023 13:05