Ulike bruksområder for podkast: erfaringssamling

Er du nysgjerrig på podkastformatet, og ulike bruksområder for podkast i høyere utdanning? Mandag 14. juni, kl. 09.00-10.30 inviterer Seksjon for pedagogisk utvikling og læring til erfaringssamling med tema: "Ulike bruksområder for podkast". Formålet med samlingen er å: 1) presentere den store bredden i podkastproduksjon ved HiØ, 2) spre kunnskap om god praksis, og 3) inspirere flere til å se potensialet til podkast i høyere utdanning. Samlingen er delt i to. Del 1: kortere presentasjoner (70 min), del 2: erfaringsdeling og mulighet for spørsmål i plenum (20 min).

Presentasjoner

"Statsvitenskap og sånt" (10 min)

Statsvitenskap kan være et tungt fagområde, og tanken bak podkasten "Statsvitenskap og sånt" er primært å tilby studenter et statsvitenskapelig perspektiv på dagsaktuelle hendelser. På den måten er håpet at studenter opplever statsvitenskap som mer konkret og overførbart.

v/ Harald Borgebund og Sondre Lindahl (ØSS)

"Fra historiefortellingsprosjekt på BIK til podkastkarriere" (10 min)

Denne presentasjonen handler om hvordan jeg meldte meg frivillig første semester for et prosjekt til å jobbe fulltid med podkast.

v/ Thomas Berg Voukelatos (Student)

"Podkast for å skape engasjement – Innafor og utafor LU" (10 min)

Norskpraten er en podkast med undertittelen "for oss som ❤norskfaget". Den har som formål å treffe både de som jobber med faget innen LU og, kanskje til og med i enda større grad, de som jobber utenfor LU. Vi ønsker å bli hørt av alle typer norsklærere, norsklærerutdannere, LU-studenter, norskstudenter og andre med interesse for det vi prater om. I presentasjonen fokuserer vi derfor på våre erfaringer med å bruke pod til å formidle kunnskap og engasjement for faget, både innafor og utafor LU.

v/ Stine Malin Brynhildsen (LU)

"Podkast som supplement til studenters læring" (10 min)

Denne presentasjonen gir noen eksempler fra et nettbasert studium hvor vi laget en rekke podkastepisoder med faglig innhold til studentene "on demand".

v/ Håkon Naasen Tandberg (Seksjon for pedagogisk utvikling og læring)

"Podkast om akademisk skriving" (10 min)

I denne presentasjonen skal vi si noe om hvorfor vi laget denne podkastserien og våre erfaringer med å lage podkast i samarbeid med andre institusjoner på høyere utdanning.

v/ Anne-Lise Eng (Biblioteket) og Stine Torp Løkkeberg (Vernepleierutdanningen)

"SiØ Råd og Helses podkast" (10 min)

Om livet rundt studiene, og studentrådgivernes tips og råd. Vi prøver å speile samskipnadens tilbud gjennom podkasten vår, og snakker om hvordan man kan komme seg gjennom studiehverdagen spesielt nå under pandemien.

v/ Marianne Klever Næss og Kristin Kjellsdatter Westbye (Studentrådgivere, SiØ Råd og Helse)

"Podkast som medium for å fremme språk og områdestudier" (10 min)

En podkast er et moderne og effektivt alternativ som kan tiltrekke et bredt publikum. Det gjelder i høyeste grad for språk og områdestudier. Før 2020 fantes det i Norge en podkast om britisk politikk (Pod Britannia) og en annen om tysk politikk (Tyskerne). Men ingenting om Frankrike. Frankrike forklart forsøkte å tette igjen hullet fra februar 2020. I dag henvender podkasten seg til studenter, forskere, politikere og medier over hele landet. Målet er ikke å drive podkasten som et mål i seg selv, men å bruke den som en plattform for videre samarbeid med partnere.

v/ Franck Orban (ØSS)

Zoom-lenke til arrangement

Ønsker du å delta? Trykk på denne Zoom-lenken!

Emneord: podkast, læring, Læringsstøttesenteret
Publisert 5. mai 2021 08:58 - Sist endret 23. jan. 2023 13:08