TEASER: The Gathering - et tverrfaglig arrangement for satsingsområdet Det Digitale Samfunn

Årets seminar innen Det Digitale Samfunn – The Gathering – skal holdes den 17 juni 2022 på Litteraturhustet i Fredrikstad. Per i dag er det over 80 påmeldte både interne og eksterne gjester. Agenda består av prosjektpresentasjoner og paneldebatt. 

 DDS arrangementet inviterer Høgskolen i Østfold de viktigste HIØs partnere i regionen blant annet: Institutt for Energiteknikk, Smart Innovation Norway, VIKEN Fylkeskommune, Hypatia Learning, Halden Kommune, Fredrikstad Næringsforening osv til en diskusjon om hvordan vi kan samarbeide sammen for styrke regionen innen satsingsområde Det Digitale Samfunn. Noen av spørsmålene som skal tas opp i debattene er:

  • Regionen! Østfold. Her har vi akademia, det offentlige, forskningsinstitutter og det private. Hva skal til for å virkelig få satt Østfold på kartet?
  • Hva er egentlig status – hvor er vi i dag når det gjelder det digitale Østfold?
  • Én region, eller en delt region? Vi har nettopp hørt om My Digital City i Halden, og Halden-tungt panel. Hvor meningsfullt oppleves Østfold som arena?
  • Forskerne og partnerne som er her i dag – HiØs beste og fremste – hva kan de gjøre, og hvor er det muligheter fremover?
  • Forskning (EU, NFR), innovasjon og entreprenørskap, tjenesteutvikling i kommunen. Er noe viktigere enn andre ting, eller er det «Ja takk – alt!»
  • Halden kommune: dere har helse, utdanning, osv. Er det rom for å gjøre noe gøy her? 
  • Hvordan komme vi oss nå videre – deres ønskeliste for å virkelig styrke regionen og skape en spydspiss inn i det digitale samfunnet?
  • Trusler og utfordringer – hvor klare er vi egentlig for et mer digitalt samfunn?

I tillegg til paneldebattene og prosjektpresentasjoner blir det også tid til en postersesjon. Ni av våre DDS stipendiater: Minela Kvakic, Line Børtveit, Tina Helene Bunæs, Anam Ilyas, Ingjerd Skafle, Erlend Ingridsønn Nordrum, Ammar Bahadur Singh, Anders Dechsling og Samson Ogheneovo Oruma vil fortelle om sine PhD prosjektet og siste publikasjoner. Poster presentasjonene er planlagt til før lunsj.    

Nye leder for DDS Henrik Skaug Sætra sier at dette arrangementet er svært viktig for satsingsområdet:

 Henrik Sætra. Foto: Nina Fredheim/HiØ.

- Det er en av relativt få arenaer hvor alle høgskolens ansatte - uavhengig av rolle og fakultets-/institusjonstilknytning kan møtes og og få innsikt i hva som skjer på institusjonen. For å lykkes med Det digitale samfunn er det avgjørende at vi klarer å finne hverandre, lære av hverandre og skape bånd på tvers, og det skjer bare om vi vet hvem som finnes hvor og hva de gjør. Det håper jeg vi bidrar til med the Gathering! I tillegg skal våre utmerkede stipendiater vise frem sitt arbeid, samtidig som en rekke eksterne partnere vil delta i arrangementet, noe som lar oss knytte kontakter til internasjonalt ledende miljøer på forskning, innovasjon og entreprenørskap som er svært relevant for forskningsområdet.

Siden til arrangementet er her: https://www.hiof.no/forskning/satsingsomrader/det-digitale-samfunn/aktuelt/arrangementer/the-gathering-2022-for-the-digital-society.html 

På denne siden kommer også linken til YouTube for live streaming.

Hvis noen av våre lesere har spørsmål ang dette seminaret - ta gjerne kontakt med meg på magdalena.edvardsen@hiof.no eller 90 25 84 46.

Av Magdalena Edvardsen
Publisert 10. juni 2022 10:09 - Sist endret 7. feb. 2024 11:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.