Ph.d. på HiØ - Hva skjer'a? X

HiØ har søkt NOKUT om akkreditering av ph.d.-utdanningen Digitalisering og samfunn. Hva skjer'a? 

Akkrediteringssøknaden legges frem for høgskolestyret 28. oktober 2021.

Det er ganske nøyaktig 4 år siden den første "Ph.d. på HiØ - Hva skjer'a?"- bloggen ble publisert. Her kommer det Xte i denne føljetongen, eller noe slikt. De 8 andre bloggene er søkbare på tittel både her og på hiof.no, for de som vil ha hele historikken.

I oktober 2021 vedtok høgskolestyret at akkrediteringssøknaden skulle sendes til NOKUT. Et omfattende arbeid utført av et tverrfakultært og administrativt team ble sendt inn før fristen 1. november 2021. Dette var utvilsomt en merkedag for HiØ og ikke minst de som har jobbet for å realisere dette de siste årene! 

To slitne, men fornøyde HiØere trykker på send-knappen 1. november 2021
To slitne, men fornøyde HiØere trykker på send-knappen 1.11.2021.

 

NOKUT gikk så i gang med å kvalitetssikre søknaden og å finne en passende sakkyndig komité. Kvaliteten stod seg tydeligvis, da vi ikke hørte noe om nødvendige endringer eller mangler. 

I april ble vi informert om komiteens sammensetning, og den er slik:  

* Professor Johan Lundin, Gøteborgs Universitet 

* Professor Aud Obstfelder, NTNU

* Stipendiat Mikkel Rustad, OsloMet

* Professor Frode Guribye, Universitetet i Bergen

Vi er godt fornøyd med jobben NOKUT har gjort med å sette sammen denne komiteen da bredden i det foreslåtte doktorgradsprogrammet er godt dekket i den faglige kompetansen.

Nylig fikk vi også tidspunkt for det berømte institusjonsbesøket. Det skal skje 18. og 19. august med én dag på hvert studiested der bl.a. relevant infrastruktur skal inspiseres. I tillegg ønsker komiteen å intervjue en rekke grupper på maksimalt 6 personer. Eksempler på grupper er vitenskapelig ansatte, ledere, masterstudenter, stipendiater, administrativt ansatte og samarbeidspartnere og fremtidige arbeidsgivere. 

I løpet av høsten 2022 skal komiteen utforme en rapport til NOKUT med en anbefaling om akkreditering eller ei. Vi som søker får anledning til å respondere med et tilsvar på denne rapporten før det hele skal avgjøres av NOKUTs styre. Dette vil trolig skje i møtet som er berammet til 15. desember. 

Vi satser på at startskuddet smeller den dagen. Da skal vi sørge for å være godt rigget til å gå i gang med det hele slik at opptak av godt kvalifiserte stipendiater kan starte i første halvår i 2023. Fingers crossed! 

Av Trine Eker Christoffersen
Publisert 20. mai 2022 12:20 - Sist endret 20. mai 2022 13:14

Flott å få gode oppdateringer og informasjon om dette utrolig spennende arbeidet. Følg med - vi må heie sammen 😀🤞

kcbache@hiof.no - 21. mai 2022 08:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.