HiØ-forsker kåret til årets sosialarbeider

Denne prisen er en stor anerkjennelse til inkluderende forskning og tankegangen bak, sier vernepleier og førstelektor May Østby.

Hva skjer'a?

Fellesorganisasjonen (FO), som er fagforeningen for sosialarbeidere, deler årlig ut en pris til et eller flere FO-medlemmer som «i særlig grad har utøvd godt sosialt arbeid eller bidratt til fagutvikling innenfor fagfeltene til barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere.»

I år gikk denne prisen til vernepleier og førstelektor May Østby ved Institutt for velferd, ledelse og organisasjon. Vi gratulerer så mye!

Det ble laget et portrettintervju med prisvinneren i fagbladet Fontene i den forbindelse som du kan lese HER.

I tillegg ble det laget en video av prisoverrekkelsen av en tydelig overrasket og rørt vinner. Denne kan du se HER. (All kred til Fontene og FO for dette)

Hvorfor vant May denne prisen? 

I FOs begrunnelse legges det vekt på Østbys banebrytende tilnærming til forskning hvor hun inkluderer personer med utviklingshemming som medforskere. Dette henger tett sammen med måten å tenke rundt tjenestene til utviklingshemmede, i følge forskeren selv. "Utviklingshemmede skal inkluderes når det er viktig for dem og de har forutsetninger for det", ble Østby sitert på i Fontene.

Artikkelen "Jeg kan! – Personer med utviklingshemming og deres erfaringer med velferdsteknologi – En studie med inkluderende design" er et resultat av slik forskning. Denne artikkelen som ble publisert i Tidsskrift for omsorgsforskning i 2021 inneholder bl.a. en del som er lettlest og med et vitenskapelig supplement. Det er første gang i Norge at en lettlest artikkel publiseres som en vitenskapelig publikasjon. Denne kan leses i sin helhet HER.  

Hva skjer'a? har tidligere blogget om May og inkluderende forskning, da i forbindelse med en konferanse som ble avholdt ved HiØ i 2018. Du finner dette blogginnlegget HER.

 

Av Trine Eker Christoffersen
Publisert 6. apr. 2022 15:38 - Sist endret 7. apr. 2022 08:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.